STRAVA I UŽAS U HRVATSKOJ: Mrtvački sanduci sa ostacima tela poronađeni na đubrištu!
Foto: Printscreen Kodex.me

Hvarani nagađaju ko je krivac

STRAVA I UŽAS U HRVATSKOJ: Mrtvački sanduci sa ostacima tela poronađeni na đubrištu!

Hrvatska -

HVAR - Sa ostrva Hvara ne prestaju da stižu šokantne vesti.

Nakon što je pre nedelju dana sin drškom motike nasmrt premlatio starog oca u mestu Dol, u Opštini Stari Grad na deponiji sa otpadom pronađeni su raspadnuti mrtvački sanduci s posmrtnim ostacima više osoba. U toku je policijski uviđaj i istraga koja treba da utvrdi odakle ovo 'groblja' na đubrištu, odnosno kako i žašto su sanduci završili na deponiji uz naselje Malo Selo nadomak Staroga Grada.

U petak oko 15 sati hvarskoj policiji šokirani građanin da se na ovom đubrištu nalaze raspadnuti sanduci s posmrtnim ostacima. Prema neslužbenim informacijama, jedna Hvaranka angažovala je osobe da joj očiste grobnicu. Međutim izgleda da su tokom 'čišćenja' zatekli, što je valjda i logično sanduke sa kostima u lošem stanju, pa su odlučili da ih jednostavno bace u đubre.

Da li je 'čišćenje' bilo u skladu sa propisima i po pravilima struke i uz odobrenje sanitarnog inspektora, pokazaće istraga. Iz PU splitsko-dalmatinske potvrdili su za Jutarnji list da je na otpadu u Starome Gradu napravljen uviđaj i da su o ovom nesvakidašnjem slučaju obavestili i Državno tužilaštvoo, sanitarnog inspektora i inspektora za zaštitu okoline.

Odbačene ljudske kosture preuzelo je pogrebno preduzeće Lovrinac, koje će ih odneti na Odeljenje patologije splitske bolnice na obdukciju. U hvarskim kuloarima sumnja je bačena na jednog od lokalnih grobara, ali da li je on odgovoran i postoje li 'propusti s njegove strane ili je pak u pitanju besramna namera' tek će da se utvrdi.

Vlasnica groba i njena porodica navodno su s područja Sućurja, kažu da im ovako nešto nije bilo ni na kraj pameti.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SILA 3. epizoda: Tajfun - najveća nukelarna zver ispod mora!

(Slobodna dalmacija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track