STRAVA U RIMSKOJ BOLNICI: Hrvaticu (38) vezanu u bolesničkoj postelji silovao Marokanac!
Foto: Wikipedia

Porodica u šoku

STRAVA U RIMSKOJ BOLNICI: Hrvaticu (38) vezanu u bolesničkoj postelji silovao Marokanac!

Hrvatska -

RIM - Hrvaticu (38) koja je operisana od tumora na mozgu, nemoćnu zbog sedativa i vezanu uz krevet („da ne padne“) silovao je na neurohirurgijirimske bolnice San Camillo marokanski državljanin L. A. (44)

Marokanac je inače lečeni narkoman i već osuđivan zbog seksualnog nasilja i nanošenja povreda. On, međutim, nije bio ni sediran ni vezan.

Kako piše rimski Il Mesađero, dežurna bolničarka je primetila da je bolesnikov krevet prazan, ipronašla ga gologa u krevetu pacijentkinje. Silovatelj je uhapšen, a porodica žrtve prijavila je bolnicu tužilaštvu.Kada je zločin otkriven, uprava bolnice hitno je razdvojila pacijentkinje od pacijenata, koji su bili smešeteni u istoj sobi. U sobi je pored silovane Hrvatice bilu i jedna Amerikanka i dvojica muškaraca.

Pokrenut je postupak za utvrđivanje odgovornosti šefa odeljenja Francečeska Kortesea, koji pak postupao pu upustvina primarijusa odelejnja neurohirurgije Alberta Delitalua. Uprava bolnice priznala je da je mešanje polova nedopustivo u bolesničkoj sobi, osim u intenzivnoj ili subintenzivnoj nezi (gde je obično barem jedan bolničar stalno u prostoriji i gde su pacijenti spojeni s instrumentima, pa bi alarm signalizirao da se ijedan udaljio, ako bi za to uopšte bio sposoban), ili u slučaju masovnog prijema pacijenata (npr. u hitnom prijemu).

Osim toga pacijenti osuđivani za ubistvo, nanošenje teških povreda ili silovanje morali bi da budu na neki način pod specijalnim nadzorom, pogotova kada su u blizini nemoćnih.

Inače San Kamilo je već više puta ušao u crnu hroniku. Poznat je slučaj hrvatskog srednjoškolca koji je pre 25 godina došao na rutinsku operaciju oka, pa se nije probudio iz narkoze, ostavši dugo u ireverzibilnoj vegetativnoj komi. Pre petnaestak godina razbijena je bolnička mafija koja je u toj bolnici preminulim pacijentima krala očne rožnjače i preprodavala ih.

(jutarnji.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track