STRAVIČNA SAOBRAĆAJNA NESREĆA U HRVATSKOJ: Vozač autobusa dao život kako bi spasio svoje putnike
Foto: Profimedia

Sudarili se kamion i autobus

STRAVIČNA SAOBRAĆAJNA NESREĆA U HRVATSKOJ: Vozač autobusa dao život kako bi spasio svoje putnike

Hrvatska -

U ponedeljak u kasnim poslepodnevnim satima dogodila se teška saobraćajna nesreća kada je došlo do sudara autobusa i kamiona u kojoj je vozač autobusa Marijan Klak izgubio život

Nesreća se dogodila oko 17 sati kada je iz suprotnog smera u mestu Haganj u okolini Vrbovca naišao teretni kamion s odvaljenom stranicom koja je udarila direktno u staklo autobusa.

Osim tragično preminulog vozača za koga poslodavac, kolege i putnici imaju samo reči hvale, u nesreći, koja je zaprepastila čitav kraj, povređeno je još pet osoba od kojih je jedna maloletna, i svima su lakše povrede sanirane u bolnicama.

Prema policijskom izveštaju, 53-godišnjak je vozio teretnjak MAN TGA s prikolicom kada je u mestu Haganj naleteo autobus s putnicima. Ko je krivac i da li je bilo propusta i kako je došlo do tragedije, saznaće se veštačenjem kamiona i autobusa.

Iz firme u kojoj je vozač radio rekli su da je bio jedan od najboljih radnika koje su imali.

Njegov nadređeni Damir Pavlović, direktor Čazmatrans prometa, ne može da dođe k sebi od šoka.

"Bio je dobar, vredan i pošten radnik. Utučeni smo svi. I Bog sebi uvek zove najbolje. Nikome još nije jasno šta se sve tu dogodilo. Prema informacijama kojima raspolažemo, stranica na kamionu se odvalila pa se inercijom izvukla i udarila u naš autobus koji je tog trenutka naišao iz suprotnog smera. Od policije čekamo informacije i podatke o povređenima kako bismo im se obratili i ponudili pomoć", rekao je.

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track