STRAVIČNO: Evo kako je otkriven zagrebački psiho koji je godinama živeo pored mrtve majke u stanu!
Foto: Printscreen Slobodna Dalmacija

Komšije u šoku

STRAVIČNO: Evo kako je otkriven zagrebački psiho koji je godinama živeo pored mrtve majke u stanu!

Hrvatska -

ZAGREB - Komšije su poslednji put videle Adelu N (92) pre četiri godine kada je dovezla Hitna pomoć iz bolnice.

Njen sin im je tada rekao da bila na operaciji jer je slomila kuk, govori vidno uznemiren Goran Trninić (61), stanar zgrade na zagrebačkoj Trešnjevci u kojoj je četiri godine u stanu ležalo telo nsrećne žene. Zagrebačka policija u četvrtak ujutro ušla je u stan na prvom spratu, a prizor ih je zaprepastio. U stanu je bila mrtva Adela N.. Njen sin Tibor (59) rekao im je da je umrla pre četiri godine. Tada je imala 88 godina. Sin je sve vreme povremeno navraćao u njen stan, dovodio je i prijatelje, a prošle godine ga je čak i preuredio.

Stan u kom je četiri godine ležala mrtva starica Foto prointscreen youtube
Stan u kom je četiri godine ležala mrtva starica Foto prointscreen youtube

"Užasno je sve to. Kad bismo sreli njenog sina, pitali bismo ga: ‘Što je s mamom?’. A on je odgovarao da je mama slomila kuk i da je bila u bolnici i da nije dobro, kaže Goran Trninić. Njegova supruga dodaje da kada se sada seti svih susreta s Tiborom da joj je delovao čudno."Jednom kada sam dolazila s posla i videla sam svetlo u stanu, pozvonila sam da vidim kako je njegova majka. Tibor je odškrinuo vrata. Kažem ja njemu: ‘Samo da pitam, kako je gospođa’.

On je nervozno odgovorio: ‘Evo, brinem se koliko mogu. Znate, teško mi je’. Ja njemu kažem: ‘Trebate li kakvu pomoć. Mi smo tu pa ćemo da uskočimo’. On je odgovorio: ‘Ne. Znate, to je moja dužnost, kao sina, da brinem o njoj’. Zapravo mi je to postalo sumnjivo. Zašto me nije pustio da je vidim jer ženu dugo poznajem i želela sam da joj pomognem", rekla je Estera Gobac Trninić (61).

Prvih dana posle staričina povrataka iz bolnice dolazila je terenska sestra. No jedan dan je zvonila i zvonila, a niko nije otvarao. Raspitivala se kod komšija koja je bila dobra s Adelom zna li neko što je s njom jer ne otvara vrata. Nisu znali odgovor. Zvonila je još nekoliko puta na staričina vrata. Nakon toga je prestala da dolazi. Dani su prolazili, a niko nije viđao ni staricu ni njenog sina, a onda ga je Estera slučajno srela na ulici. Iznenadila se kad ga je videla te ga je pitala: “Gde ste, kako ste?”.

"Tada mi je nervozno odgovorio: ‘Možete misliti kako sam kad nisam imao novac da sahranim majku’. Kad sam to čula, ostala sam zaprepašćena. Nakon što je Tibor i ostalim susedima rekao da mu je majka preminula, oni su bili potišteni, no ni na kraj pameti im nije bilo da se iza svega skriva užas.

Stanari zgrade kažu da bi skupili novac za pogreb, no bilo im je sumnjivo jer njen sin nije hteo ni da čuje. U međuvremenu smo saznali da je Elektra u stanu gde je Adela živela isključila struju zbog neplaćanih računa. Kad je jednom greškom, slučajno, ubačen izvod od penzije u tuđi sandučić, saznali smo da se i dalje penzija isplaćuje. Onda je komšinica koja je pokrenula celu priču išla u Dom zdravlja u kojemu se vodio karton preminule.Ondje su joj rekli da je njima poznato da se njen karton vodi i dalje. Potom je otišla na policiju, a tamo su joj rekli da ne mogu ništa da urade jer nestanak može da prijavi samo porodica. Tibor je sve vreme dolazio i odlazio iz stana - kaže Goran Trninić

Kako je vreme prolazilo, susedima je smetalo što se ne zna gde je i kada je Adela umrla. Krajem prošle godine Goran Trninić je otišao u penziono kako bi vidio mogu li oni nešto da urade i provere zašto se Adeli i dalje isplaćuje novac.

Kako je vreme prolazilo, susedima je smetalo što se ne zna gde je i kada je Adela umrla. Krajem prošle godine Goran Trninić je otišao u penziono kako bi vidio mogu li oni nešto da urade i provere zašto se Adeli i dalje isplaćuje penzija.

"Poslao sam im zahtev i pitao prima li ta gospođa koje nema, inače naša komšinica, i dalje penziju. Dobio sam odgovor da se gospođa i dalje vodi živom. Tada je naša komšinica došla do policijskog inspektora i ispričala celu priču, a on joj je rekao da će ispitati stvar - rekao je Goran.

Sin je na vrata sobe u kojoj je ježala pokojnica stavio komodu, a vrat zakucao. komšije kažu da su osetile smrad u zgradi ali su mislili da je od mačke koja je znala po stepeništu da vrši nuždu pa je to onda smrdelo.Pre šest meseci Tibor je renovirao stan, dok je njegova mrtva majka ležala u sobi.

"Bio sam na bolovanju pa sam čuo radnike kako lupaju čekićem, buše itd. Čak je u tom stanu živio s jednom ženom. Povremeno bi dolazio i odlazio s njom proteklih godine. Zamislite tu situaciju u susednoj sobi imate majčin leš, i vi dovodite ženu u stan da se provodite", rekao je Goran.

Inače, Tibor je od 2015. godine do danas bio predsednik Udruženja razvoja nezavisnog kulturnog i umetničkog izražavanja. Pre toga bio je generalni direktor preduzeća koje se bavi oplodnjom domaćih životinja. Na poslovnoj društvenoj mreži navodi da je vlasnik kompanije koja se bavi medicinskim turizmom. Tibora je policija privela i on je predat nadležnom tužilaštvu.

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track