DOBILA OTKAZ JER JE NA POSLU POJELA 2 PARČETA PRŠUTE: Postala je simbol radničkog OTPORA u regionu
Foto: Printscreen Rtl Danas

borba sa vetrenjačama

DOBILA OTKAZ JER JE NA POSLU POJELA 2 PARČETA PRŠUTE: Postala je simbol radničkog OTPORA u regionu

Hrvatska -

Prodavačica koja je dobila otkaz u Zadru zbog dva lista pršute postala je simbol radničkog otpora u celom regionu.

O njoj danas pišu svi mediji, a zbog njene borbe sa vetrenjačama jutros se u gradu i protestovalo.

Suzana Šešo (44) priznaje da je uzela dva lista pršute, ali ne veruje da je zbog toga grubo narušila poverenje poslodavca niti da je zbog toga trebalo da dobije otkaz.

- Jeste, uzela sam par listova pršute pred kraj radnog vremena oko 19 sati jer smo tada radili do 21 sat. Samo da bih trenutno zavarala želudac da bih mogla da nastavim s poslom - priča Suzana Šešo.

Iako je tog dana već imala pauzu za ručak, nadzorne kamere su je snimile i posle 15 dana dobila je otkaz jer je konzumirala hranu poslodavca bez odobrenja.

Suzana je započela pravnu bitku pošto je po sudskom nalogu vraćena na posao. Županijski sud u Zadru uvažio je žalbu trgovačkog lanca i proces je vraćen na početak. Sada ponovo nema posao i još mora da plati i sudske troškove.

- Optimistična sam. Pa čak i ako izgubim ponovno, ja ću biti pobednik. Jer ne borim se samo za sebe, borim se za sve radnike u Republici Hrvatskoj, a pogotovo u trgovačkom sektoru. Tamo sam već 15 godina i znam šta se sve događalo i koji su mobing radnici trpeli - dodala je.

Ishod svega dokazuje, smatra Suzana, da za moćnike i takozvane obične radnike ne vrede ista pravila, te dok sitni radnici dobijaju otkaze zbog najmanje greške, poslodavci i njihovi moćni advokati imaju podršku pravosuđa.

Bitka Suzane Šešo se još nije završila, jer planira da uloži žalbu na Županijski sud. U njenoj borbi od velikog bi značaja bila podrška javnosti i udruženja, smatraju stručnjaci, zbog čega su otkad ceo slučaj traje i mnogi mediji stali na stranu ove hrabre Zadranke.

(Indeks.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track