SVE JE IZGLEDALO KAO BAJKA, ALI JE BILO LAŽ: Hrvaticu u Kanadi suprug ubio, a telo ostavio kraj reke
Foto: Printscreen/ Facebook

Tragedija

SVE JE IZGLEDALO KAO BAJKA, ALI JE BILO LAŽ: Hrvaticu u Kanadi suprug ubio, a telo ostavio kraj reke

Hrvatska -

On je bio genijalni neurohirurg, a ona je bila omiljena porodična doktorka. Njihov život je izgledao kao bajka – sve dok njeno telo nije pronađeno u kovčegu uz reku.

Tako kanadski mediji započinju priču o Elani Fric, Kanađanki hrvatskog porekla koju je krajem prošle godine ubio suprug Muhamed Šamji.

Elana, čiji su roditelji Jo i Ana Fric došli iz Hrvatske i skrasili se u Vinzoru i Muhamed upoznali su se jedne noći 2003. godine. Roditelji nisu bili impresionirani – smatrali su da je momak gotovo antisocijalan. No par se ipak venčao 2004. godine, kada je Elana već bila pet meseci trudna.

Problemi su ubrzo počeli da se pojavljuju, a Elana je otkrila da Muhamed ima problema s besom. Znao je da bude bezobrazan, da je vređa, a 2005. i fizički je napao.

Na društvenim mrežama bili su dosta aktivni, pokušali su da prikažu savršenu sliku braka, no to je bilo daleko od stvarnosti – Muhamed je kontrolisao, terao da raskida prijateljstva, zabranjivao joj objavu nekih fotografija.

Tragična smrt, Foto: Printscreen/ Facebook
Tragična smrt, Foto: Printscreen/ Facebook

Uprkos svemu, Elana ga nije napustila čak ni kada je otkrila da ima ljubavnicu, što on nije ni pokušao da sakrije. Godine 2013. rođeno im je i treće dete.

Elana je konačno odlučila da okonča brak krajem oktobra prošle godine – a tada je zapravo završio i njen život. Pronađena je uz reku Hamber u Ontariju, u kovčegu. Bila je bosa i u pidžami, a lice joj je bilo toliko nateklo da je Ana nije mogla prepoznati. Prepoznao ju je Jo.

"To je moja ćerka", rekao je plačući.

Šamji je uhapšen i optužen za ubistvo s predumišljajem.

(vecernji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track