UČIO DECU MRŽNJI: Tompson održao predavanje osnovcima uz ustaške pesme i pozdrave
Foto: Katolička Osnovna škola

Tribina

UČIO DECU MRŽNJI: Tompson održao predavanje osnovcima uz ustaške pesme i pozdrave

Hrvatska -

Hrvatski pevač Marko Perković Tompson u katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku učestvovao je na tribini tokom koje je učenicima puštana njegova pesma "Čavoglave".

Ta pesma počinje ustaškim pozdravom "Za dom spremni". Tompson je pred dvoranom punom učesnika sedmih i osmih razreda osnovne škole, kao i srednjoškolaca govorio u veri i ljubavi prema porodici i bogu, kao i o svojim iskustvima iz rata tokom devedesetih.

Hrvatski mediji prenose da su mnogi učenici zapevali pesmu čiji jedan stih glasi "čujte srpski dobrovoljci, bando četnici, stići će vas naša ruka i u Srbiji“, posle čega je usledio "gromoglasan aplauz".

Pevač je mladima poručio da traže i preispituju istinu i smisao života i postojanja, kao i da žive svoju veru i kroz život izgrađuju vrednosti ljubavi prema bogu, domovini i porodici.

Inače, Tompson je pevao i pesme "Jasenovac" i "Gradiška Stara“ u kojima se veličaju "klanice" i "mesare"ustaških krvnika Jure Francetića i Maksa Luburića, piše „Index“.

Tompson je takođe izjavio da je "Jasenovac“ i slične pesme pevao tokom rata, ali i posle 2000. godine kada su, kako kaže, vlast prigrabili komunisti“.

(Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track