TRAMP KAO TITO: Donald je planirao da ulaže u Brione!
Foto: Shutterstock

Visoki turizam

TRAMP KAO TITO: Donald je planirao da ulaže u Brione!

Hrvatska -

Saradnik sadašnjeg predsednika SAD je pre pet godina posetio Brione, i najavio posetu do koje nije došlo

Zanimanje za ulaganje u Brione pokazali su dosad mnogi svetski multimilijarderi i biznismeni, ali kako stvari stoje, za sada je jedini pravi investitor bio i ostao Pol Kupelvajser, industrijalac koji je malarična ostrva početkom 20. veka pretvorio u elitno letovalište, piše Glas Istre.

Brioni su u međuvremenu procvetali, a poslednjih petnaestak godina razgledali su ga mnogi moćnici, bogataši i preduzetnici, među njima i bivši dugogodišnji predsednik prestižne italijanske modne kompanije Brioni, Umberto Anđeloni, koji je 2004. na ostrvu pokrenuo polo turnir koji je naprasno prekinut nakon samo tri godine.

Za ulaganje je navodno bio zainteresovan i donedavni vlasnik Formule 1 Berni Ekleston, ali i Adrian Zeka, vlasnik svetskog lanca superluksuznih malih hotela Amanrrizorts.

Zainteresovan je bio i vlasnik lanca kockarnica u Las Vegasu Stiv Vin, a konkretno zanimanje za ulaganje u istarski projekt pokazala je i američkakompanija G2 Investment Grup na čelu sa Todom Morlijem.

Iako su svi investitori bili oduševljeni prirodnim lepotama i pozicijom ostrva, nije se doguralo dalje od početnog interesa. Najvećim delom razlog su ograničenja prostornog plana koja proizlaze iz statusa Briona kao nacionalnog parka i ograničenog broja ležajeva koji su mogući u objektima na Velikom Brionu.

Ostrva je 2011. posetio i Džozef Cink, izaslanik Donalda Trampa i direktor Američke akademije za ocenu hotelijersko-ugostiteljskih sadržaja i ponude koji je tada predstavljen kao jedan od najbližih Trampovih saradnika, a i za vreme inauguracije novog američkog predsednika viđen je u njegovoj blizini. Tada je najavio mogućnost da u sledećoj prililici Hrvatsku poseti sa Trampom, ali do toga nikada nije došlo.

Prošlo je šest godina, a Tramp je, umjesto da dođe na Brione i uloži silne milione, postao predsednik SAD-a i dok je na toj funkciji ne sme da se bavi biznisom. Tramp je sada prebacio biznis na sinove Erica i Donalda Juniora, a hoće li pokazati interes za ulaganje u Brione za sada se ne zna, piše Glas Istre.

(Jutarnji.hr)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: KURIR TV OTKRIVA TAJNE TITOVE KUHINJE: Ovaj kuvar je za Broza osmislio KARAĐORĐEVU ŠNICLU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track