TRI SATA VREBAO ŽRTVU U SAČEKUŠI: Državljanin BiH izrešetao vlasnika zagrebačkog noćnog kluba!
Foto: Printscreen Jutarnji.hr

Pakleni plan

TRI SATA VREBAO ŽRTVU U SAČEKUŠI: Državljanin BiH izrešetao vlasnika zagrebačkog noćnog kluba!

Hrvatska -

ZAGREB - Tridesetdevetogodišnji državljanin Bosne i Hercegovine Mirko Marić osumnjičen je da je u nedelju oko 3 sata posle ponoći ispalio pet hitaca u vlasnika zagrebačkog noćnog kluba "Element" Stipana Ivića.

Ivić se nalazi u komi i lekari mu se bore za život.

Marić se predao policiji i priznao da je pucao u Ivića.Prema pisanju zagrebačkog portala njih dvojica su i ranije imali nesuglasica. Prema tvrdnji tužilaštva, radilo se o klasičnoj sačekuši jer se Marić blizu Ivićevog noćnog kluba "Element" dovezao u nedelju devet minuta posler ponoći i čekao u zasedi da se on pojavi. Kad je Ivić stigao prišao je vozačevim vratima i ispalio u njega pet hitaca iz revolvera.

Prema pisanju portala "Jutarnji.hr", Čekao ga je gotovo tri sata da se Ivić pojavi, s namerom da ga ubije zbog ranijih svađa i nerešenih međusobnih odnosa, tvrdi tužilaštvo. Posle ranjavanja Ivića, trčeći se udaljio s mesta događaja. Sigurnosne kamere koje pokrivaju "Element" snimile su muškarca u svetloj obući, tamnim pantalonama i majici s kapuljačom. Marić je peške došao do hotela "Antunović", gde su ga snimile kamere.

Policija je od taksi operatera ustanovila da ih je Marić u 4.15 sati pozvao sa svog broja koji koristi i za dva minuta taksi ga je već vozio prema Kozari boku. U nedjelju ujutro u pratnji svog advokata Velimira Došena, Marić je došao da se preda u policiju u i doneo oružje. U njegovom stanu pronađen je i revolver iz kojeg je pucano u Stipana Ivića. Mariću je određen jednomjesečni pritvor.

Tužilaštvo je predložilo da se u istrazi protiv Mirka Marića, koji se tereti za pokušaj ubistva, ispita deset svedoka, među njima i Ivica Ivić, brat Stipana Ivića. Tokom istrage trebaće ustanoviti šta je bio neposredni "okidač" za ovaj pokušaj teškog ubistva.

(Jutarnji.hr)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14 SATI UŽIVO: Dan pobede, demonstracija sile!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track