TUGA U PORODICI SALOPEK: Možda nam prerano izjavljuju saučešće
Foto: Profimedia

Meštani Vrpolja u šoku

TUGA U PORODICI SALOPEK: Možda nam prerano izjavljuju saučešće

Hrvatska -
Neverica je još uvek, nadamo se da to nije tačno, vreme koje je pred nama će pokazati, rekao je Stipo Bilokapić Barba, prijatelj porodice Tomislava Salopeka

Meštani Vrpolja su u šoku i neverici. Još ne žele da poveruju da je informacija o pogubljenju njihovog komšije i prijatelja Tomislava Salopeka istinita. Ne gube nadu.Pred porodičnom kućom Salopekovih nalazi se nekoliko automobila prijatelja koji su došli da daju podršku.

Porodićna kuća Salopekovih u Vrpolju foto: Profimedia
Porodićna kuća Salopekovih u Vrpolju foto: Profimedia

- Nažalost sve što ste čuli od premijera, s informacijama raspolažemo i mi. Neverica je još uvek, nadamo se da to nije tačno, vreme koje je pred nama će pokazati. Stalno smo u kontaktu s određenim državnim institucijama, skoro 24 sata. Malo pre je ovde bila policija, što je u nadležnosti njhovog rada, ali i i zbog onih koji neprestano dolaze i uznemiravaju porodicu raznim pitanjima. Nemamo primedbi na tu saradnju, ali, zbog udaljenosti informacije koje dolaze do nas su šture, razumemo da ne mogu više da nam kažu jer je to zbog istrage. Većinu informacija koje smo dobili, dobili smo iz medija. Porodica je u jako teškom stanju, roditelji, moji prijatelji, su stalno pod sedativima, bojim se za njih. Ne mogu da kežem da sam daleko od toga kako se oni osećaju jer ja sam skoro 24 sata uz njih, od kako je došla ta nesrećna vest o Tomislavovoj otmici. O onome što je diplomatija preduzela ne znamo puno, i verujem da nikada nećemo saznati. Verujte najveća bi bila želja da ovo nije istina – rekao je Stipo Bilokapić Barba.

- Snimak pogubljenja sam video na internetu i uprkos tome ne želim da verujem da se tako nešto dogodilo. To je za mene prešokantno. Mi kao vernici trebamo da se izdignemo iznad osećaja mržnje, da ne bi počinili isti zločin kao i ti neprijatelji ljudskih vrednosti. Pozvaću vernike na molitvi da se verom izdignemo iznad mržnje. Ne smemo da dopustimo da nas uhvati duh osvete jer onda ćemo se naći u haosu iz kog nema izlaza. Svako od nas bi trebao da razmisli da li je ponekada i sam posegnuo za nekim neprimerenim sredstvima i upao u raspoloženje koje je suprotno Evanđelju, trebamo tražiti pouku za sopstveni život – rekao je Ivica Križanović, župnik u crkvi Rođenja Sv. Ivana Krstitelja u Vrpolju, dodavši da će u sredu uveče biti upriličena sveta misa za Tomislava Salopeka.(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track