UBICA ZVAO MAJKU PRE SMRTI: Ubio sam ženu i ćerku, presudiću i sebi!

Krvava porodična drama u Zagrebu

UBICA ZVAO MAJKU PRE SMRTI: Ubio sam ženu i ćerku, presudiću i sebi!

Hrvatska -
ZAGREB - Željko K. (50) je u petak oko 7 sati ubio svoju 20 godina mlađu suprugu Sanju i četverogodišnju ćerkicu u stanu u Ulici Milana Rešetara u zagrebačkom naselju Špansko

- Ubio sam ih, ubio sam ženu i ćerku! – ovo je ovaj pripadnik Oružanih snaga RH, navodno u telefonskom razgovoru rekao svojoj majci u Đurđancu pokraj Đakova, posle izvršenog zločina.

– Presudiću i sebi! – rekao jue na kraju Željko K. majci koja je, prema rečima komšija u tom trenutku vrisnula i počela da zapomaže i preklinjati ga da to ne radi. On joj je na to samo kratko rekao: – Ne može više tako – i prekinuo vezu. Nekoliko trenutaka kasnije skočio je s prozora stana na četvrtom spratu zgrade u kojem je živio s obitelji.

Iako je pao s desetak metara visine, nije odmah preminuo jer je pao u sneg koji je ublažio pad. Tridesetak minuta kasnije izdahnuo je u vozilu Hitne pomoći.

– Čuli smo vrisku i buku rano ujutro, ali nismo znali što se događa sve dok pred zgradom nismo videlii vatrogasce, Hitnu i policiju – kazao je stanar iz zgrade u kojoj se dogodila tragedija.

Vatrogasci su na teren izašli jer je Željko K., posle počinjenog zločina pokušao da zapali stan. Oni su zajedno sa kolegama iz policije zatekli mrvu ženu i dete u stanu, a svuda je bilo tragova krvi. Još veći šok za vatrogasce usledio je kada su u svem tom haosu i stravi ugledali teško povređenu 84-godišnjakinju. Ubrzo su utvrdili da je reč o baki ubijene Sanje K., koja je prevezena u KB Sveti Duh. Neslužbeno se doznaje da je Željko K. svoju ćerkicu više puta izbo nožem, a obdukcijom bi se trebalo ustanoviti da li je bio pod dejstvom alkohola ili nekih lekova.

Reč je o pripadniku Oružanih snaga RH. Iako je prema rečima komšija Željko K. bio miran, tih i povučen, to baš i nije uvek bilo tako jer je policiji poznat odranije zbog nasilja u porodici, kada je intervenisala i policija pre nekoliko godina. Naime, Željko K. tada je tada razbijao je inventar po stanu i nasrnuo je na bivšu suprugu, s kojom je tada živeo, i sa kojom ima i dve ćerke. Bivša supruga danas sa njima živi na samo dvestotinjak metara od stana u kom se dogodila tragedija.

– Ne želimo da dajemo nikakve izjave, šokirani smo i molimo da nas shvatite – kratko je rekla ćerka Željka K. iz prvog braka. Stanari Ulice Milana Rešetara kažu da se Željko K. često družio sa svojom teško bolesnom ćerkom iz prvog braka.

– Željko se u ovaj stan doselio pre pet ili šest godina. Tada ga je kupio od jedne gospođe. Otprilike u isto to vreme drugi se put i oženio, a godinu dana posle dobili su devojčicu. – kašu komšije, i spominju da je Željko K. koji je, prema registru branitelja, u borbenom sektoru proveo ukupno trideset dana, bolovao od PTSP-a.

– Njegova supruga Sanja bila je jako lepa žena, poreklom negde iz Bosne. Po zanimanju je bila poljoprivredna tehničarka, a znam da joj roditelji žive negde u SAD-u. Često smo je viđali kako se s malenom šeta po kvartu. On je po struci bio inženjer elektrotehnike. Sestra mu je medicinska sestra negdje u Slavoniji – kazali su susjedi.

Otac Željka K. umro je pre tri godine, a majci je Željko u poslednjem razgovoru izrazio želju da ga sahrane uz oca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track