UHAPŠEN BIVŠI ŠEF POLICIJE U ZAGREBU: Načelnik se sumnjiči da je ukrao 2 kg zlata i 280.000 evra
Foto: Youtube/Printscreen

Zloupotreba položaja

UHAPŠEN BIVŠI ŠEF POLICIJE U ZAGREBU: Načelnik se sumnjiči da je ukrao 2 kg zlata i 280.000 evra

Hrvatska -

Uhapšen je Željko Dolački, bivši načelnik Službe organizovanog kriminala u Hrvatskoj. MUP je jutros pretražio njegov stan u sklopu istrage oko krađe 280.000 evra i dva kilograma zlata iz sedišta MUP-a u Zagrebu.

Istražujući slučaj provale u službene prostorije policije, istražitelji su utvrdili da postoji osnovana sumnja da je osumnjičena osoba policijski službenik.

Kako su mu prilikom obavljanja službe bili dostupni predmeti privremeno oduzeti tokom kriminalističkih istraživanja, a koje je osumnjičeni uzeo i zadržao za sebe, postoji sumnja da je lažno prikazao slučaj provale i iskoristivši svoj položaj, pribavio sebi znatnu imovinsku korist. Protiv osumnjičenog će biti podneta krivična prijava Odeljenju za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala.Podsetimo, velika pljačka u sedištu MUP-a u Zagrebu dogodila se u noći između 3. i 4. aprila. Iz kancelarije Željka Dolačkog, ukradene su veće količine zlata i novca - čak 280.000 evra i dve kile zlata.Posle krađe pokrenuta je akcija razbijanja međunarodnog lanca pranja novca. Pokazalo je da su novac i zlato pripadali dvojici osumnjičenih pripadnika krijumčarskog lanca.

(Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track