(VIDEO) PROKLETSTVO PORODICE ČIJI JE  SIN UBIO TRUDNU ZAGREPČANKU: Tri generacije okrvavile ruke!
Foto: Printscreen Facebook

Krvavi trag Komšićevih

(VIDEO) PROKLETSTVO PORODICE ČIJI JE SIN UBIO TRUDNU ZAGREPČANKU: Tri generacije okrvavile ruke!

Hrvatska -

ZAGREB - Okrutno ubistvo Kristine Krupljan (18), koju je u sredu u Zagrebu izmasakrirao nožem David Komšić (19), postao je glavna tema i u njegovu rodnom Kiseljaku u Bosni i Hercegovini.

S porodicom, ocem, majkom i dve starije sestre, David se iz Kiseljaka kao dete doselio u Zagreb. Davidova familija, naročito s očeve strane, ovih dana je postala top tema među mnogim Kiseljačanima.

"Jabuka ne pada daleko od stabla", samo je jedan od komentara koji su preplavili društvene mreže posle vesti o ubistvu koje je počinio mladi Kiseljačanin. Aludiraju pritom na već pomalo zaboravljena ubistva koja je još pre rata počinio Davidov deda po ocu. On je posle kafanske svađe ubio dvojicu poznanika.

Prokletstvo dvostrukog ubice prenelo se najpre na drugo, a potom i na treće koleno porodice Komšić. Očeva sestra, tetka Davida Komšića, takođe je počinila zločin i u sopstvenoj kući posle rata, pucnjem iz vatrenog oružja, pod nikad do kraja rasvetljenim okolnostima, ubila komšiju.

Trudnoće, jedna za drugom, odgađale su izvršenje kazne izrečene Davidovoj tetki. Pred rukom pravde potom je pobegla u Hrvatsku. Nitko u Kiseljaku ne zna da li je ikada odležala kaznu. Trudna je bila i Davidova žrtva, bivša devojka Kristina Krupljan, koju je mladi Komšić ubio s 30-ak uboda nožem na način koji ledi krv u žilama.

Pre ubistva 18-godišnjakinje, David je automobilom u aprilu 2016. ubio Josipa Kolarića (72). Jedna od njegovih sestara i sama je pre par godina doživela saobraćajnu nesreću u kojoj je jedva preživela. Nevolje, dakle, već godinama prate ovu porodicu. Mnogi kažu da ih još od ubistva koje je počinio Davidov deda prati prokletstvo.

Činjenica je da su tri generacije porodice Komšić mnoge zavile u crno od Kiseljaka sve do Zagreba. Davidova majka Olivera, devojačkog prezimena Marijanović, potiče iz ugledne i bogate porodice bez ijedne mrlje i skandala. Pokojni otac Davidove majke bio je privatni preduzetnik, a nju pamte kao prijatnu i vedru osobu.

S druge strane Davidov otac, Ivo Komšić, uvek je bio ćutljiv i malo je s kim kontaktirao iako se i u Kiseljaku i u Zagrebu bavio ugostiteljstvom. Odmah posle rata porodica Komšić otvorila je u to vreme poznatu diskoteku “Miami” na samom ulazu u Kiseljak. Sličnim poslovima nastavili su da se bave i u Zagrebu.

Međutim, ni posle odlaska u Hrvatsku nisu se oslobodili navike da nasiljem, pa i ubistvom, “rešavaju” životne probleme. Nažalost, unuk je po okrutnosti s kojom je usmrtio bivšu devojku i njeno nerođeno dete nadmašio i svoga dedu i tetku!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: VESTI KURIR TV 27.02.2017

(Večernji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track