UKRALA MU 142.000 EVRA: Tatarka se udala za hrvatskog penzionera i ojadila ga
Foto: Profimedia

Odnela mu ušteđevinu

UKRALA MU 142.000 EVRA: Tatarka se udala za hrvatskog penzionera i ojadila ga

Hrvatska -

Protiv Tatarke iz Ruske Federacije Narije Kordić Sambol (61) podignuta je optužnica jer je svom vremešnom suprugu Franji Sambolu (83) iz Vojnovca Loborskog ukrala tokom osmomesečnog braka ušteđevinu i pobegla.

Kad je raskrinkana, vratila mu je 41.000 eura, a o ostatku tvrdi da ništa ne zna, pa se u slučaj prevare osim policije umešalo i Državno pravobranilaštvo, koje je proti nje podiglo optužnicu zbog utaje, sprečavanja dokazivanja i ostavljanja bliske osobe u teškom položaju.

Prevareni muž, koji je penziju zaradio kao gastarbajter u Nemačkoj, ogorčen je ne samo zbog toga što ga je žena opljačkala, nego i zato što je, videvši da je otkrivena, pokušala da ga ocrni i prijavila ga za niz krivičnih dela. Sambol je ostao udovac i oženio se Narijom sredinom 2014. što se kaže preko noći. Nije hteo da pod stare dane ostane sam, pa je gledao oglase lične prirode po novinama i naišao na njen oglas u kom nudi pomoć starijem muškarcu.

"Zvao sam je i rekao joj direktno: 'Dođi, budi sa mnom". Ostala je i venčali smo se 28. juna 2014. Tad sam joj pokazao kofer u kom držim svoju penziju. Krajem januara prošle godine samo je nestala s mojim novcem. Znate, uveren sam da je ona bila mafijašica pre nego je došla u Hrvatsku. Na desnoj ruci ima odsečen mali prst, a dok sam radio u Nemačkoj, Poljaci su mi govorili da mafija u Rusiji onima koji im ne daju novac odseca prste", ispričao je Sambol koji je Nariji, ističe, “bio treći, a možda i četvrti muž”.

U celoj priči najviše se ljuti Sambolov unuk Anđelko, koji je ogorčen dedinom odlukom da se tek tako oženi ženom o kojoj ništa ne zna..

"Unuk mi je rekao: ‘Deda, kakvu si to ženu doveo kući? Jednog muža je pokopala, drugog zamalo ubila. Šta ćeš s njom? Narija nije lepoltica, već osrednjeg izgleda. Doživeo sam je kao siroticu - a na kraju me pokrala", priča Sambol.

Pa ipak, taj deka ne odustaje od potrage za partnerkom koja će mu olakšati starost. Treba da je mlađa od 70 godina, da mu kuva, brine o imanju i životinjama i da ima vozačku dozvolu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track