UŽIVO NA HRT: Katolički sveštenik branio NDH i kritikovao Kolindu
Foto: Printscreen YouTube

Podrška ustaškom režimu

UŽIVO NA HRT: Katolički sveštenik branio NDH i kritikovao Kolindu

Hrvatska -

Hrvatski sveštenik Luka Prcela je danas, u direktnom prenosu propovedi na hrvatskoj državnoj televiziji, ošto zamerio predsednici Kolindi Grabar Kitarovic, i to zbog izjave da je NDH bila zločinačka.

On je rekao da nikako ne može da joj oprostiti što je izjavila da je "hrvatska država, Nezavisna država nije bila nezavisna i da je bila zločinačka", prenosi regionalna TV N1.

Zatim se upitao "ko kaže da je današnja Hrvatska država nezavisnija od one koja je bila od '41. do '45".

"Ma, ja pitam ako je morala to da kaže pred Amerikancima, a onda postavljam njoj pitanje, a zašto nisi rekla pa nismo mi Hrvati bacili atomsku bombu na Hirošimu i Nagasaki", naveo je Prcela, prior dominikanskog manastira u Splitu.

"Pa nismo mi bombardovali ni Drezden ni Hamburg. Koga smo mi zapravo ubili izvan svojih granica? Ma dosta više da sami po sebi pljujemo. Dosta više što se događalo kroz ovo proteklo vreme za vreme ove dvojice predsednika koji su bili, možemo kazati, predsednici antihrvatske države. I zato mi je drago što su naši branitelji dobili svoga ministra branitelja", kazao je Prcela takođe u direktnom prenosu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track