VANDALIZAM ILI SLUČAJNOST? U Glini izgorela srpska zastava, policija istražuje uzrok
Foto: Čitalac/ Jutarnji.hr

Požar

VANDALIZAM ILI SLUČAJNOST? U Glini izgorela srpska zastava, policija istražuje uzrok

Hrvatska -

Sisačka policija potvrdila je da je u Glini, u noći utorka na sredu, ispred središta Pododbora SKUD-a "Posvjeta" i Veća srpske nacionalne manjine u Glini, izgorela okačena srpska zastava.

Uz nju je izgorela i hrvatska državna zastava, koja je bila istaknuta uz srpsku, dok je treća zastava u nizu, zastava grada Gline, ostala neoštećena.

Sisačko-moslavački dožupan iz redova srpske nacionalne manjine Boro Rkman osudio je paljenje srpske zastave u Glini i naglasio je da ne veruje da će doći do narušavanje odnosa Hrvata i Srba zbog toga incidenta i da očekuje da će hrvatska policija brzo razrešiti ovaj slučaj, prenosi "Jutarnji list".

Ne zna se tačno vreme paljenja zastave, jer ni sama osoba koja je prijavila incident ne zna tačno kada se on dogodio. Jedino se zna da su zapaljene zastave primećene u utorak 29. novembra i tada je obaveštena policija.

UHAPŠENA DVOJICA KOJA SU PALILA SRPSKU ZASTAVU: Policija ispituje okolnosti pevanja ustaških pesama

S obzirom da su zastave postavljene na zidu zgrade, na visini od 4,5 metara od tla, teško je verovati da ih je zapalio neko sa zemlje. Takođe, s obzirom da je na balkonu na istoj adresi gde je i sedište Veća srpske nacionalne manjine (Trg dr Franje Tuđmana 4) u to vreme bio požar, jer su se od kante sa žarom zapalila drva i stolarija, postoji mogućnost da zastave niko nije namerno zapalio nego da je iskra s požara, koji su ugasili glinski vatrogasci, zapalila i srpsku i hrvatsku zastavu.

Sisačka policijska uprava sprovodi detaljno kriminalističko istraživanje ovog slučaja, ali ne isključuje mogućnost povezanosti požara na balkonu iste zgrade s paljenjem zastave.

(Jutarnji)

(VIDEO) ONI SU SRAMOTA ZA HRVATSKU: Ovako su palili srpsku zastavu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track