VELIKA POTERA U HRVATSKOJ: Trojica Avganistanaca pobegla iz Splita, policija na nogama
Foto: Printscreen 24 Sata.hr/Nestali.hr

Predpostavlja se da su već napustili teritoriju Hrvatske

VELIKA POTERA U HRVATSKOJ: Trojica Avganistanaca pobegla iz Splita, policija na nogama

Hrvatska -

Policija intenzivno traga za trojicom maloletnih Avganistanaca koji su nestali u nepoznatom pravcu još 21. jula u večernjim satima s jedne splitske lokacije, na kojoj su bili privremeno smešteni.

Trojica braće Rezepur - Umid (12), Hamed (14) i Hadi (17) dignuli su policiju na noge. Reč je o mladićima koji su pre nekoliko meseci zatečeni u ilegalnom prelasku državne granice. Bili su sami pa je, posle obrade u policiji, alarmiran i Centar za socijalnu pomoć.

Kao pripadnicima ranjive grupe, dodijeljen im je poseban staratelj, a sva trojica su podnela zahtjev za azil i postupak je još uvek u toku. Iz splitske policije poručuju da se preduzimaju sve radnje kako bi se nestali maloletnici pronašli, a ne isključuje se ni mogućnost da su već napustili teritoriju Hrvatske.

Zanimljivo je da su i u Zagrebu iz hotela Porin 23. jula odlutali u nepoznato Avganistanci Norman Akhtar (14) i Faruk Zalamudin (14). Oni su napustili krug prihvatilišta zanemarivši kućni red. Iako su se vratili u hotel Porin tek sutradan, u međuvremenu je prijavljen njihov nestanak pa je za tinejdžerima policija neko vreme i tragala.

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track