(VIDEO) AMERIKANKA IZBOLA HRVATSKOG POLICAJCA: Luđakinja nožem unakazila čoveka!
Foto: Printscreen Youtube

Drama u Osijeku

(VIDEO) AMERIKANKA IZBOLA HRVATSKOG POLICAJCA: Luđakinja nožem unakazila čoveka!

Hrvatska -

OSIJEK - Amerikanka Vanesa Reni (41) napala je nožem policajca u Bilju kod Osijeka.

Do napada je došlo za vreme privođenja, a Amerikanki je zbog povreda šake pružena lekarska pomoć u KBC Osijek, a potom je i uhapšena. Napadu je u nevjerici svjedočilo i nekoliko mještana Bilja.

Jedan od njih pritrčao je u pomoć policajcima.Kako je saopštila PU osječko-baranjska, policija je u ponedeljak oko 17.30 sati, na parkiralištu u Bilju zatekla ženu bez dokumenata. Ona je policiji dala lažne podatke o identitetu, a posle provere utvrđeno je da se radi upravo o Vanesi Rani, državljanki Sjedinjenih Američkih Država, za kojom je u Hrvatskoj raspisana poternica.

Prilikom privođenja, žena je policajca napala nožem i nanela mu više ubodnih rana po licu, vratu i ruci. Napad i privođenje nasilne Amerikanke kamerom je zabeležila ekipa emisije “Provereno” Nove TV, koja je vozila iza policijskog automobila.

Rani je da podsetimo pratila i maltretirala Ivančicu Banković-Mandić profesorku Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Iako je policija za Vanesom tragala već dve godine, reporter Nove TV je pronašla za samo četiri dana i prisustvocvala njenom hapšenju u selu Bilje gde je otišla da snimi nastavak priče. Profesorka Ivančica Banković-Mandić poslala je pismo u kom s ezahvaljuje Novoj TV.

Vanesa Reni je 2015. godine upisala Jezičke vežbe II pod vodstvom profesorke koja je postala njena opsesija. U početku ju je stalno tražila da joj ispravi tekstove a nakon toga je optužila da joj ne posvećuje dovoljno vremena. Kad joj ni to nije bilo dovoljno, Vanesa je počela da je maltretira vulgarnim porukama i pornografskim slikama koje nisu zaobišle ni njenu decu.

Slala je hiljade poruka na dan. Otvarala je, kako se sumnja, lažne Fejsbuk profile pod imenom profesorke i njene dece. Ona je sve prijavila policiji, a sud u Zagrebu je izdao poternicu za Vanesom. Više od sedam meseci policija nije uspeli da joj uđe u trag. SOA je proglasila pretnjom za nacionalnu bezbednost.

Oduzeli su joj pasoš, a imala je i zabranu ulaska i boravka u Hrvatskoj tri godine. Uprkos svemu tome ona je slobodno šetala Hrvatskom.Američka ambasada u Zagrebu je Rani opisala kako “ vrlo problematičnu osobu čije pretnje treba uzeti veoma ozbiljno, i zbegavati svaki konflikt s njom”.

(Dnevnik.hr/ Nova TV)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Zmija među trudnicama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track