(VIDEO) BUDALO, RAZBIĆEMO TE, UZIMAŠ NAM HLEB: Ovako je izgledao napad na zagrebačkog vozača Ubera
Foto: Printscreen Jutarnji.hr/ čitalac

Novi incident kod aerodroma

(VIDEO) BUDALO, RAZBIĆEMO TE, UZIMAŠ NAM HLEB: Ovako je izgledao napad na zagrebačkog vozača Ubera

Hrvatska -

Vozač Ubera napadnut je u sredu u blizini zagrebačkog aerodroma, a nemili događaj dogodio se u trenutku dok je vozač čekao putnika koji je naručio vožnju

Nekoliko trenutaka kasnije njegovom vozilu prišla su tri muškarca koje je zanimalo da li je on vozač Ubera. ​​Tada je krenulo maltretiranje od njihove strane.

"Prišli su do mene, svaki s jedne strane tako da ne mogu da pobegnem i pitali me da li radim za Uber. Posle mog potvrdnog odgovora, usledilo je verbalno maltretiranje, a onda su pretili da će me razbiti. Nisam imao druge opcije nego da otkažem vožnju ​putniku i da se zaključam u vozilo i čekam dolazak policije. Nisam hteo da ugrozim bezbednost putnika koji je nekoliko minuta kasnije trebao da izađe sa aerodroma", rekao je vozač, koji je želeo da ostane anoniman.

Kad je vozač odlučio da napusti područje aerodroma, trojica muškaraca krenula su u svom vozilu za njim i preprečili mu put kako bi nastavili napad.

"Čitav događaj sam snimio kako bih mogao da ga pokažem policiji, a navodno se radi o taksistima iz Velike Gorice. Kao što se može čuti u videu, pretili su mi da će me razbiti ako se pojavim i urlali 'da im oduzimam hleb'. Smatram da je to glupost, jer, baš kao i oni, i ja živim od vožnje i smatram kako imam jednako pravo kao i oni da prevozim putnike ako to oni od mene zatraže. Ovaj incident je samo jedan u nizu sličnih ​napada​", zaključio je napadnuti vozač.

Snimak napada pogledajte ovde.

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track