oslobodili ga

(VIDEO) HEROJI IZ SENJA: Ribari spasili delfina koji se zapetljao u mrežu!

Hrvatska -

SENJ - Ribar je kod Senja u subotu ujutro bacio mrežu, dok je drugi bacio parangale. Nisu ni slutili da će se u njih zapetljati delfin

Jadni sisar jedva je držao glavu iznad mora kako bi mogao da diše. Kad se delfin zapetljao u mrežu i u tri udice, pokušavao je da se oslobodi. Lokalni ribar koji je bacio mrežu oslobodio ga je od nje, ali udice su ostale. Ivan je pogledao prema parangalima i vidio delfina kako izranja.

"Bilo nam je čudno zašto je na jednome mestu. Tad smo shvatili da se životinja nalazi u opasnosti i krenuli smo joj krenuli u pomoć", kaže Renato Huba (37), koji je s Ivanom Bobincem (28) i Dadom Koričićem (43) spasio delfina. Renato je otišao po gumenjak i doplovio do već iznemoglog sisara.

"Oprezno smo mu prišli. Nekoliko puta je izranjao, ali nije mogao dalje da pliva jer su mu udice vezane za najlon to onemogućavale. Ipak, nekako smo zajedničkim snagama uspeli da ga oslobodimo dve udice, ali mu je jedna ostala u ustima", rekao je Renato.

Akcija spašavanja trajala je skoro sat vremena.

"Bilo je jako dramatično jer je delfin imao oko 80 kilograma i morali smo da budemo oprezni jer je bio uznemiren i povređen. Na sreću, sve se dobro završilo", rekao je Renato.(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track