(VIDEO) UNAKAZIO GA ROĐENI PAS: Kidao mi je lice i vrat, jedva sam mu se iščupao iz čeljusti!
Foto: Printscreen Provjereno.dnevnik.hr

opasan napad

(VIDEO) UNAKAZIO GA ROĐENI PAS: Kidao mi je lice i vrat, jedva sam mu se iščupao iz čeljusti!

Hrvatska -

SLATINA - Josipa iz Slatine zamalo je ubio njegov pas. I dan danas sa užasom se priseća te 1999. godine kada ga je pit bul terijer izgrizao po licu i vratu.

Danas slabo vidi na jedno oko, slabo čuje, ušnu školjku na levoj strani gotovo i da nema, a i zubi su mu ostećeni. Zbog presađivanja kože s noge na lice, i noga mu je u lošem stanju.

"Kidao je sve sa mene, ne znam koliko je to dugo trajalo! 15 minuta. Nekako sam uspeo da se otrgnem i pobegnem u kuću. Kada su me videli lekari u Hitnoj u Slatini bili su šokirani! Čudili su se kako sam preživeo. Da me je samo malo niže uhvatio zubima, ne bih stigao do bolnice, ma ni do Hitne", kaže 24- godišnji Josip, za Provereno.

Pas je posle napada eutanaziran. Prema podacima veterinarske službe, opasnih pasa koji podrazumijevaju one koje su ugrizli, ali i mešance kakav je bio i Josipov, u Hrvatskoj je oko 1700. To su samo oni o kojima postoje podaci. Neregistrirovanih je mnogo više. Upravo zbog njih je i donesen Pravilnik o opasnim psima.

"Ti psi, koji se i danas ne nalaze u evidenciji ni kod nas niti igde, u početku su se koristili za borbe. U 90 posto su ti vlasnici bili iz kriminalnog miljea. Vlasnik koji ima takav dosije više ne može da ima takvog psa", kaže Mladen Ercegović iz Kinološkog saveza Hrvatske.

Josip je verojatno jedan od najdrastičnijih primera žrtava ugriza psa, koji su samo prošle godine ugrizla više od 4000 puta. Čovekov najbolji prijatelj može biti divna životinja, ali u rukama neodgovornih vlasnika, postaje moćno, pa i smrtonosno oružje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track