(VIDEO) STRAVIČNA ISPOVEST PREŽIVELOG HRVATSKOG BRODOLOMCA: Oko mene su PLUTALI LEŠEVI!
Foto: Printscreen 24sata.hr

Čudom ostao živ

(VIDEO) STRAVIČNA ISPOVEST PREŽIVELOG HRVATSKOG BRODOLOMCA: Oko mene su PLUTALI LEŠEVI!

Hrvatska -

DUBROVNIK - Velimir Šetka, jedan od dvojice preživelih teške pomorske nesreće koja se dogodila u noći između utorka i srede u blizini Dubrovnika, stigao je u sredu ujutro svojoj kući. Hrvatskim medijima ispričao je da je pravim čudom ostao živ i da je imao sreće što samo on nije ispao iz gumenjaka.

"Kada je brod udario u nas svi su poispadali, ja sam se čvrsto držao za ogradu i to mi je spasilo život", kaže još vidno uzbuđen Šetka.On je potvrdio da gumenjak nije bio osvetljen. Talasi su bili preveliki i ništa nije moglo da se vidi.

"Na svu sreću ostao sam nepovređen pa sam pomagao u spasavanju. Spasio sam mog prijatelja Viktora Markotu, a posle toga sam pomagao da izvučemo gazdu restorana. Njemu na žalost kao i ostalima nije bilo spasa. To je užasna tragedija i ja još nisam svestan što se dogodilo.

"Sve se događalo u deliću sekunde. Toliko je trebalo da se čovek spasi ili da se utopi", priča Velimir.

U nesreće stradali majka i sin... Daniel i Jela Kobaš (foto facebook)
U nesreće stradali majka i sin... Daniel i Jela Kobaš (foto facebook)

"Mogu da kažem da sam se ponovno rodio. Ovo je moj drugi rođendan", kaže Šetka, dok mu prilaze njegovi meštani bodreći ga i raspitujući se za nesreću.

"Žao mi je ljudi koji su bili sa mnom u tom gliseru. Posebno mi je žao majke i sina (Daniel i Jele Kobaš (58) iz Velike Gorice). Ona je bila kuvarica i htela je sezonski posao u tom restoranu, a sin joj je konobarisao i prošle godine. Oboje su se utopili. Ona se jadna bojala kada se ukrcavala jer nije znala da pliva. Tragedija", zaključio je vidno potresen Velimir Šetka.

" Do četiri ujutro smo tražili stradale. Brod lučke kapetanije je osvetlio mesto nesreće ali nikoga nismo mogli da vidimo. Eto od nas devet ostali smo živi ja i moj prijatelj Markota. On je dobro i sigurno će ga iz bolnice brzo otpustiti kući. Slomio je ključnu kost, ima povrede na licu i grudima. Ali živi smo",-zaključio je Šetka.

(dubrovački.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track