(VIDEO) TRAGIČNA SMRT MLADIH HRVATICA: Nerazdvojne od vrtića, zajedno poginule u teškoj nesrećI!
Foto: Printscreen YT

Kobna saobraćajka u Istri

(VIDEO) TRAGIČNA SMRT MLADIH HRVATICA: Nerazdvojne od vrtića, zajedno poginule u teškoj nesrećI!

Hrvatska -
FAŽANA - Dve maloletnice, Frančeska (16) i Elena (17) poginule su u teškoj saobraćajnoj nesreći u nedelju, pet minuta iza ponoći na putu Pula-Fažana, dok je četvoro mladih teže, a dvoje lakše povređeno, saopštila je hrvatska policija.

Nesreća se dogodila kada je 18-godišnja devojka koja je bila za volanom "citroen ksare" iz smera Fažane prema Puli, u krivini zbog neprilagođene brzine, izgubila kontrolu nad vozilom i prešla na suprotnu traku.

Vozilo je sletelo s puta i udarilo u stablo. Od siline udarca, automobil se odbio i zarotirao i zaustavio se na putu. U autu se u trenutku nesreće nalazilo osam osoba, šest devojaka i dva mladića. Tri maloletnice, od 16 i 17 godina i 15-godišnji dečak teško su povređeni i zadržani su u pulskoj bolnici, dok su devojka vozač i 17-godišnji mladić prošli s lakšim povredama, navela je policija.Prema podacima policije, devojka za volanom je u trenutku nesreće imala 0,26 promila alkohola u krvi.

"Zajedno su odrastale, išle u vrtić, potom i u školu, te na kraju zajedno i otišle u smrt. Bile su nerazdvojne, kao prst i nokat, kao prave sestre. Frančeska i Elena bile su moje prijateljice. Imale su samo 16 i 17 godina", ispričao je šokiran Marin P. , prijatelj poginulih devojaka.

On je s prijateljima došao na mesto teške tragedije o kojoj bruji cela Fažana i Istra. Tešku tišinu na mestu pogibije u nedelju u jutarnjim satima prekidali su samo bolni uzdasi i jecaji.

Tela stradalih devojaka prevezena su u pulsku patologiju.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track