(VIDEO) ZORAN MILANOVIĆ Što pre raspustiti Sabor i održati izbore pre leta
Foto: Printscreen FB

Kriza vlade

(VIDEO) ZORAN MILANOVIĆ Što pre raspustiti Sabor i održati izbore pre leta

Hrvatska -

"Ni sam nisam u stanju objasniti građanima zašto bismo čekali do 9. meseca jer smo mi država bez vlasti", rekao bivši premijer i predsednik najveće opozicione stranke u Hrvatskoj.

Uživo smo na konferenciji za medije Zorana Milanovića

Posted by Jutarnji on Tuesday, June 7, 2016

"Sve ovo što danas gledamo su zakuvali ljudi koji u u Vladi i osoba premijerak koja se neodgovorno uputila u zadatak koji nije mogla da izvrši", kazao je Zoran Marjanović, ali je odbio da kaže kakav stav će njegova partija zauzeti o inicijativi HDZ da se u Saboru pokrene opoziv premijera Tihomira Oreškovića.

"Mi ćemo danas razgovarati o opcijama opoziva premijera i glasanja poverenju potpredsedniku Vlade (Tomislavu) Karamarku. U ovom trenutku nećemo tačno reći kako ćemo se postaviti za 7, 8 ili 9 dana, kada se bude glasalo o našoj inicijativi ili inicijativi HDZ o nepovjerenju Oreškoviću", kazao je Milanović.

"Očito je da HDZ želi da izbegne glasanje o poverenju Karamarku i to proceduralno mogu. Mi želimo da Sabor prekine ovu agoniju i da na izbore idemo pre leta. Ovo je sramoćenje i čista blamaža. Ovo je prvi put da u Hrvatskoj ovako nešto ne postoji. Očito je i da u Hrvatskoj ne postoji treći put. Mi smo bili solidni, dobri u svom poslu, dok je ova ekipa takozvanih domoljuba bez dobrih namera", zaključio je Milanović.

Odgovarajući na pitanje, Zoran Milanović je rekao da će i predsednica Hrvatske, "ako ima osećaj odgovrnosti za državu", takođe insistirati na tome da se izbori održe što pre.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track