VODA JE PREKRILA 15 MINUTA A SADA SE BORI ZA ŽIVOT: Devojka završila u komi nakon nesreće u Korani
Foto: AP

Teška tragedija

VODA JE PREKRILA 15 MINUTA A SADA SE BORI ZA ŽIVOT: Devojka završila u komi nakon nesreće u Korani

Hrvatska -

Devojka koja je u nedelju na reci Korani u Karlovcu preživela utapanje i dalje je životno ugrožena, a lekari pokušavaju da stabilizuju sve životne funkcije.

Kako je saopštila policija, incident se dogodio kada se prevrnuo čamac za rafting u nedelju oko 16 sati i to na slapu reke Korane na Turnju, kada je devojka (22) dobila povrede opasne po život. Prema rečima portparolke karlovačke policije Senke Staroveški u čamcu su sa stradalom devojkom bili i 29- godišnjak i 34-godišnjak.

Radi se o članovima Dugoreškog kluba Vodomar koji su išli u ekološku izvidnicu koja se radi poslednjih deset godina i prate situaciju na terenu, dok je devojka bila u svojstvu pridruženog člana. Jedan od učesnika ovog nesrećnog slučaja je sekretar udruženje Nikica Spudić, inače i pripravni član GSS-a Karlovac, dok je drugi brat nesrećne devojke.

Šef karlovačkog Zavoda za hitnu medicinu Mario Vrabac rekao je Hini da je reanimaciju devojci pružio njen brat, ali da devojku kada je na mesto događaja došla ekipa s doktorkom Gordanom Kranjec nije bilo moguće dozvati svesti pa je prebačena u karlovačku Opštu bolnicu u besvesnom stanju.

"Na samom slapu je došlo do prevrtanja i ispali smo iz čamca, a devojku je voda "podvukla" pod slap. Jedno vreme je plutala i borila se, pokušavali smo je izvući ali snaga vode je prejaka i nakon nekog vremena je povukla. Davali smo sve od sebe da je izvučemo, petnaestak minuta smo se borili da bi na kraju konačno i uspeli. Bila je bez svesti.

Izvukli smo je i oživeli, pa pozvali Hitnu pomoć koja je došla vrlo brzo i odvezla je u bolnicu. Nažalost takve stvari se događaju iako smo imali primenili sve bezbednosne mere, ronilačka odela i prsluke za spasavanje, a i obučeni smo za ovakve situacije, ali voda je vrlo opasna i vrlo snažna. Radi se o veštačkom slapu kojim ima takvu morfologiju i takve stvari se često događaju", rekao je Nikica Spudić, dodajući da ih je nakon havarije obuzeo šok, kao i da im je iznimno teško zbog stradanja devojke.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track