ZABRINJAVAJUĆA KOLINDINA REAKCIJA NA MARŠ CRNOKOŠULJAŠA ZAGREBOM: Predsednici za sve krivi mediji!
Foto: Reuters

osuđuje ali koga

ZABRINJAVAJUĆA KOLINDINA REAKCIJA NA MARŠ CRNOKOŠULJAŠA ZAGREBOM: Predsednici za sve krivi mediji!

Hrvatska -

POŽEGA - Predsednica Kolinda Grabar Kitarović ocenila je da je marš crnokošuljaša u centru Zagreba, u organizaciji ultradesničarske Autohtone HSP, marginalni skup i izolovani slučaj, kojem ne treba pridavati veliku medijsku pažnju.

"Marginalnim pokretima i izolovanim slučajevima ne bi smeli da dajemo toliku pažnju. Svi to osuđujemo i treba osuđivati. Ali, podizanjem toga na visoku stepen u medijima i nivo političkih stranaka stvara se utisak da je Hrvatska mnogo netolerantnija nego što jeste", rekla je Kitarović u Požegi, gde je privremeno izmešten njen kabinet.

Podsetila je, kako su preneli hrvatski mediji, da u Hrvatskom saboru nema ni jedne političke stranke koja je dobila mesto na osnovu takve politike, te da je to, kako je navela, stav većine hrvatskih građana.

Dodala je da takvi incidenti i klima teraju mlade na odlazak iz Hrvatske, a da fokus političkih stranaka treba da bude na programu izlaska iz krize i zadržavanju mladih ljudi u Hrvatskoj.

Inače, na skupu HSP-ovih crnokošuljaša izvikivan je ustaški pozdrav "Za dom spremni" uz veličanje Hitlera, a zbog remećenja javnoga reda i mira priveden je predsednik A-HSP-a Dražen Keleminac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track