ZADARSKI FRICL: Otac monstrum godinama zlostavljao porodicu i maloletnoj ćerki napravio dete
Foto: Shutterstock

Odvažili se da ga prijave

ZADARSKI FRICL: Otac monstrum godinama zlostavljao porodicu i maloletnoj ćerki napravio dete

Hrvatska -

Županijsko državno tužilaštvo u Zadru pokrenulo je istragu protiv Zadranina u kasnim četrdesetima koji je godinama fizički i psihički zlostavljao svoju porodicu, a najstariju ćerku je duži niz godina silovao pa mu je iz tog odnosa, po svemu sudeći, kao maloletnica rodila dete.

Radi se o višečlanoj porodici, a majka je godinama ćutala i trpela nasilje. Zadranin se od kraja jula nalazi u istražnom zatvoru pošto je jedna od ćerki odlučila da ga prijavi.

O monstruoznom ponašanju svog oca najpre se poverila svom dečku koji ju je ohrabrio da podnese prijavu i tako zaustavi višegodigišnje fizičko i psihičko kojem su ona i njena porodica bili izloženi. Tužilaštvo je celu istragu proglasilo tajnom, što znači da se za svaki detalj iznesen o okolnostima počinjenja ovog gnusnog zločina podleže krivičnoj odgovornosti, kazao nam je zamenik županijskog državnog tužioca Denis Sokol za hrvatske medije.

Privedeni muškarac osumnjičen je za ukupno pet krivičnih dela. Zadarski slučaj Fricl, kako su ga nazvali lokalni mediji, godinama se odigravao u jednom velikom gradskom stambenom naselju. Susedi su često policiji prijavljivali buku koja je izbijala iz njihovog stana, a policija je protiv oca u više navrata podnosila prijave zbog narušavanje javnog reda i mira i porodičnog nasilja.

Uprkos tome, prave razmere zločina policiji su očito ostale neotkrivene. Brojne prijave za nasilje nisu izgleda motivisale ni socijalne radnike uprkos činjenici da je najstarija ćerka kao maloletnica rodila dete, a da identitet oca nije htela da otkrije.

Privedeni muškarac u pritvoru će vrlo verovatno ostati sve do suđenja koje se očekuje ubrzo posle završetka istrage.

(Zadarski.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track