ZAGORSKI MONSTRUM ZAVRŠIO U LUDNICI: Sin iskasapio majku jer je mislio da je veštica!
Foto: Printscreen Slobodna Dalmacija

užasan zločin u hrvatskoj

ZAGORSKI MONSTRUM ZAVRŠIO U LUDNICI: Sin iskasapio majku jer je mislio da je veštica!

Hrvatska -

ČAKOVEC - M.R. (51) je brutalno ubio svoju majku J.R. (89) 19. avgusta prošle godine u njihovoj porodičnoj kući u Kuzmincu kod Mihovljana.

Kako je u trenutku ubistva bio neuračunljiv smešten je u psihijatrijsku ustanovu na šest meseci.Suđenje je ekspresno okončano za jedan dan, a M.R. je priznao zločin.

Prema optužnici, M.R. je svoju teško bolesnu i nepokretnu majku ubio u stanju psihičkog rastrojstva. nesrećnu ženu je najpre više puta šakom udario u glavu i grudi, a potom je bacio na pod, gdj je nastavio da je udara po celom telu. Potom je uzeo sekiru, kojom ju više puta udario po glavi i telu. Ni to bnije bio kraj njegovom suludom činu veće je majku izbo nožem.

Uza sve to, skakao je ženi po grudima. Od zadobivenih povreda žena je preminula. Svedoci su izjavili da je M.R. imao problema s alkoholom i da je i ranije tukao majku.M.R. je rekao da je taj dan s majkom razgovarao i dogovarao o spremanju drva za zimu, nakon čega je otišao da gleda televiziju.

"Kada sam se vratio u sobu, majka više nije bila majka. Preplašio sam se i zvao sam je imenom. Mislio sam da je veštica i onda sam je bacio s kreveta i uradio to što sam uradio", kazao je

Tužilaštvo je zločin okarakterisalo kao teško ubistvo, za šta je zaprećena kazna i do 40 godina zatvora, no kako je M.R. bio neuračunljiv umesto u zatvor biće prisilno hospitalizovan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track