ZAGREBAČKI PSIHO NADRLJAO U ZATVORU: Čoveka što je živeo s mrtvom majkom silovala grupa robijaša
Foto: Shutterstock

Užas

ZAGREBAČKI PSIHO NADRLJAO U ZATVORU: Čoveka što je živeo s mrtvom majkom silovala grupa robijaša

Hrvatska -

Županijsko državno pravobraništvo u Velikoj Gorici sprovodi istragu protiv trojice hrvatskih državljana zbog sumnje da su silovali i tukli zatvorenika Tibora Novaka (60), kojem se sudi jer je četiri godine živeo s mrtvom majkom.

Novak se u decembru 2016. požalio pravosudnim policajcima da ga zlostavljaju četvorica zatvorenika s kojima deli ćeliju.

Mučenja su počela tako što je osumnjičeni 28-godišnjak, čije se ime ne navodi, u decembru 2016., odvukao Novaka u zatvorski toalet i tamo ga savladao i silovao. A kad su robijaši saznali da je Novak "zagrebački psiho", kako su ga prozvali mediji, koji je godinama živeo s mrtvom majkom, trojica (24, 28 i 44) su se okomila na njega. Isprva su ga verbalno vređali, a postalo je gore kad je najstariji osumnjičeni nije nagovorio dvojicu mlađih da se fizički obračunaju s Novakom.

STRAVIČNO: Evo kako je otkriven zagrebački psiho koji je godinama živeo pored mrtve majke u stanu!

Brutalno su ga pretukli, zbog čega je upućen u zatvorsku bolnicu, pa u kliniku "Rebro".

Županijski sud u Velikoj Gorici već je odredio istražni zatvor dvojici mlađih napadača, dok se stariji, onaj koji ih je nagovorio na fizički napad, već odlukom suda nalazi u istražnom zatvoru.

Inače, Tibor Novak pune je četiri godine živeo u stanu u Zagrebu s lešom svoje majke. Njen kostur u novembru prošle godine pronašla policija - bio je prekriven čaršafima u sobi stana u Brozovoj ulici, a ubrzo je otkriveno da je žena preminula još 2012. godine. Sin nikome nije prijavio da je umrla, već je živeo s lešom dok nije razotkriven. Policija ga sumnjiči da je majku ostavio u vrlo teškom stanju, da je nije hranio ni vodio u toalet, iako je znao da je nepokretna. Sumnjaju da je preminula u teškim mukama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track