ŽIVOT MU PRETVORILI U PAKAO: Hrvata proglasili četnikom zbog piratske zastave!
Foto: Printscreen Slobodna Dalmacija

četnici sa kariba

ŽIVOT MU PRETVORILI U PAKAO: Hrvata proglasili četnikom zbog piratske zastave!

Hrvatska -

ZADAR - Švajcarski državljanin (54) preživljava horor poslednjih dana na ostrvu Vir gde se odmara sa porodicom

Na Dan Oluje meštani su ga prijavili jer je na krov svoje kuće na ostrvu obesio "četničku" crnu zastavu sa lobanjom i ukrštenim kostima i proglasili ga "četnikom".
"Kakva četnička zastava, to je zastava Pirata sa Kariba. Moj sin koji je došao na letovanje iz Švajcarske obožava Džonija Depa i njegove karipske gusare iz ovog filma, pa sam hteo je okašio kako bih ga obradovao njegovom omiljenom temom. Gusarsku zastavu sam kupio prošle godine na štandu u Zadru u blizini crkve Svetog Donata - priča 54-godišnji švajcarski državljanin, koji proživljava pravu dramu otkako je prijavljen da je na krov svoje kuće okačio "četničku" zastavu.
Dok on tvrdi da je reč o dečjoj gusarskoj zastavi, na Viru ga sada nazivaju četnikom, te se počeo bojati za svoj život i bezbednost porodice. Zastavu je, kaže, okašio još 8. jula, ali tada, nikome nije smetala.
" Sve do Dana Oluje nitko od komšija se nije žalio da mu zastava smeta, inače bih je odmah uklonio. Situacija je sada vrlo ozbiljna, na Viru me nazivaju četnikom i bojim se za svoj život. Strah me je da će mi neko baciti bombu na kuću ili da će me neko ubiti na ulici. Ja sam švajcarski državljanin, ali sam isto tako hrvatski državljanin katoličke vere - kaže šokirani 54-godišnjak.
"Policajci su mi objasnili o čemu se radi i ja sam zastavu odmah skinuo. Nije mi palo na pamet da bi do ovoga moglo da dođe. Nije mi bila namera da bilo koga vređam na nacionalnoj, političkoj ili verskoj osnovi", kaže on. Protiv njega policija je podnela prijavu zbog isticanja neprimerenog simbola rekavši da je to simbol pod kojim su pripadnici četničke paravojske ušli u Vukovar.
(Slobodna Dalmacija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track