ZLOČIN U ZAGREBU: Starca (82) ubili lažni radnici elektrodistribucije!?
Foto: YOUTUBE

Ubice ostavile širom otvorena vrata

ZLOČIN U ZAGREBU: Starca (82) ubili lažni radnici elektrodistribucije!?

Hrvatska -

ZAGREB - I. Ž. (82) pronađen je mrtav u četvrtak u porodičnoj kući u naselju Stupnik kod Zagreba

Prema prvim informacijama, policija sumnja da je reč o nasilnoj smrti. Prema rečima komšija nesretni starac živeo je sam. Njegova smrt šokirala je ih je jer kažu da je 82-godišnjak još uvek bio vitalan.

- Zadnji put sam ga video pre nekoliko dana kad je išao iz prodavnice. Ostao je sam, sin mu živi u Austriji, a ćerka i žena su umrle - kaže jedan od komšija.

Drugi dodaje je da I. Ž. nije bio ni sa kim u svađi. Kuću do njegove iznajmljivao je podstanarima koji su se navodno često menjali. Istražiteljima je bilo sumnjivo što su vrata kuće u kojoj je I. Ž. pronađen mrtva bila širom otvorena.

Jedna komšinica ispričala je kako su joj pre nekoliko dana na vrata došla dvojica muškaraca koji su se predstavili kao radnici HEP-a. Međutim, ona je posumnjala da je reč o prevarantima i oterala ih.

"Sreća da nikog nisu pokrali jer su ih komšije provalise na vreme jer su brojila već bila popisana. Stariji stanari česta su meta raznih maserki. Dolaze u grupama, nude usluge besplatno, a onda naplate debelo. Znaju i da pokradu ljude. Al' mi smo svi sirotinja" kaže jedna od komšinica pokojnog penzionera.

Točan uzrok smrti Ivana Ž. doznat će se nakon obdukcije na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku. U tijeku je istraga i rasvjetljavanje slučaja. Istražitelji obavljaju razgovore sa svim susjedima u ulici. Je li Ivanu iz doma ujedno nešto i ukradeno, nije poznato.

Zasad se ne zna da li je I. Ž. ubio netko koga je poznavao ili je reč o sasvim nepoznatom ubojici. S obzirom na to da je policiski uvižaj u toku, istražitelji nisu saopštili javnosti kako je I.Ž. ubijen ni da li je opljačkan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track