ZUBARKI IZ OSIJEKA JE DOZLOGRDILO: Ko ne dođe istuširan i opranih zuba, neće biti primljen!
Foto: Thinkstock

Postrojila pacijente

ZUBARKI IZ OSIJEKA JE DOZLOGRDILO: Ko ne dođe istuširan i opranih zuba, neće biti primljen!

Hrvatska -

Zubarka iz Osjeka je izazvala veliku pažnju hrvatske javnosti kada je na vrata svoje ordinacije nalepila upozorenje pacijentima da neće primiti na pregled nikoga ko ne vodi računa o ličnoj higijeni, odnosno nisu prijatnog mirisa i opranih zuba.

"Zbog učestalog dolaska pacijenata koji ne održavaju ličnu higijenu, mole se svi pacijenti da na naručeni termin u ordinaciju dođu čisti, okupani, prijatnog mirisa i opranih zuba. Pacijenti koji ne ispoštuju navedeno, neće biti primljeni, nego će dobiti novi termin!!!", piše na ulayu u ordinaciju.

Zubarka Maja Šušnjara kaže da je bila prisiljena da stavi takvo obaveštenje na vrata svoje ordinacije kako bi određen broj svojih pacijenata upozorila na nužnost održavanja lične higijene.

"Na ovaj potez me je podstaklo desetak pacijenata koji ne samo da ne održavaju higijenu zuba nego uopšte ne drže do osnovne higijene tela. Jednoj pacijentkinji sam otvoreno rekla kako ću joj, ne bude li se sledeći put istuširala i oprala zube, zakazati novi termin i ponovno insistirati na istome", rekla je ona.

"I u najhladnijim mesecima smo ponekad morali da otvaramo prozore da bismo došli do vazduha. Pacijentkinja se nije bunila, a moram priznati da mi se čini da sam uticala i na mnoge druge pacijente, jer sad dolaze puno uredniji nego inače. Obaveštenje koje sam stavila na vrata svoje ordinacije komentarisali su uglavnom oni na koje se ona ne odnosi, kojima je to bilo duhovito i simpatično, ali cilj je da se u njoj prepoznaju oni koji ne drže do lične higijene", rokomentirala je dr. Šušnjara.

(Glas Slavonije/Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track