LJUBLJANČANI ZARAĐUJU PARE NA MELANIJI: Turiste vode putevima prve dame!
Foto: Printscreen Dnevnik.si Jaka Gasar, Reuters

Novo u turističkoj ponudi

LJUBLJANČANI ZARAĐUJU PARE NA MELANIJI: Turiste vode putevima prve dame!

Region -

LJUBLJANA - Turistička organizacija grada Ljubljane gostima slovenačke prestonice nudi razgledavanje lokacija koje je u mladosti posećivala tinedžerka Melanija Knavs, danas prva dama Amerike, supruga američkog predsednika Donalda Trampa.

Ciljna grupa ovog izleta "Putevima prve dame SAD-a" su pre svega američki turisti koji tokom obilaska mogu da vide gde je nekada živela Melanija Tramp, gde se školovala i kako je provodila slobodno vreme.

Uz detalje o životu Melanije Tramp, turisti će saznati i kako se živelo u Ljubljani krajem osamdesetih godina prošlog vela, pre raspada nekadašnje Jugoslavije. Melanija Tramp, rođena Knavs, rođena je 26. aprila 1970. godine u Novom Mestu.

S roditeljima Amalijom i Viktorom Knavsom detinjstvo i ranu mladost provela je u Sevnici kod Krškoga, a srednju školu je završila u Ljubljani. U glavnom gradu je upisala fakultet, ali kako je istovremeno počela da se bavi manekenstvom nije ga završila. U ljubljanskom studiju fotografa Staneta Jerka, nastale su njene prve fotografije na kojima se okušala kao model.

Najviše koristi od Melanijinog statusa prve američke dame ima Sevnica, gradić sa oko 5.000 stanovnika, ali i čitava Slovenija koja je postala prepoznatljivija kao turistička destinacija.Ljubljanu reklamiraju turistički portali poput Rough Guidesa i Culture Tripa. Po njihovom izboru Ljubljana je proglašena jednom od desetak destinacija koje ne treba propustiti ovog proljeća.

(Dnevnik.si)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Čudesna sudbina Melanije Tramp: Od devojčurka iz Slovenije do prve dame Amerike

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track