ZAMENIK PREMIJERA MAKEDONIJE PRIJAVIO IMOVINU OD 28 MILIONA EVRA: Sve sam to sam stekao, a platu dajem u dobrotvorne svrhe
Foto: Youtube/Printscreen

BOGATO

ZAMENIK PREMIJERA MAKEDONIJE PRIJAVIO IMOVINU OD 28 MILIONA EVRA: Sve sam to sam stekao, a platu dajem u dobrotvorne svrhe

Severna Makedonija -

Imovinu vrednosti 28 miliona evra, prijavio je u imovinskom listu zamenik premijera Makedonije za ekonomska pitanja Kočo Anđušev, preneli su danas skopski mediji.

Anđušev ima kuću i pet stanova u Skoplju, zatim kuću u Grčkoj na poluostrvu Halkidiki od 214 kvadratnih metara, a ima i stan u Beogradu. Anđušev je prijavio i dva poslovna prostora u Skoplju od ukupno 200 kvadratnih metara.

Vozni park zamenika premijera Zorana Zaeva sastoji se od automobila "maserati", "porše kajen" i "mini kantrimen", kao i motorni čamac marke "regal".

U anketnom listu je prijavio četira luksuzna ručna sata koje je procenio na 2,5 miliona denara (oko pet miliona dinara).

Anđušev poseduje i 20 umetničkih slika i skulptura makedonskih autora, koje je procenio na 109.000 evra, a ima i zlatan nakit vrednosti šest miliona denara.

Najveću vrednost u imovinskom listu ima njegov udeo u grupi "Feroinvest", gde je Anđušev suvlasnik sa 80 odsto akcija, čija je vrednost veća od 21 miliona evra.

Njegova supruga poseduje firmu vrednosti 630.000 denara. Anđušev je prijavio i četiri kredita od 82 miliona denara i da u nekoliko banki ima ušteđevinu od 1,2 miliona evra i više od 4,6 miliona denara.

"Ponosim se mojim anketnim listom, jer sam sve stvorio sam i na sve sam platio porez. Ovo je primer da dete radnika firme koja je otišla u stečaj (u vreme privatizacije) može da radom napravi kapital", rekao je novinarima.

On je rekao i da je njegova ministarska plata u Vladi Makedonije 81.000 denara i da je neće uzimati, već će je poklanjati u humane svrhe.

"Sramota je da sa ovakvim anketnim listom uzimam platu (od države), zato ću da radim pro-bono, polovinu ću davati siromašnim porodicama, a drugu polovinu za stipendiranje talentovanih studenata", rekao je zamenik makedonskog premijera Košo Anđušev.

Kurir.rs/Beta Foto: Youtube/Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO : Zašto je uhapšen Dejan Anđus?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track