PORANIO I PRVI STIGAO: Gruevski na sudu zbog malverzacija s izbornim glasovima
Foto: PlusInfo

AFERA TITANIK

PORANIO I PRVI STIGAO: Gruevski na sudu zbog malverzacija s izbornim glasovima

Severna Makedonija -

SKOPLJE - Nikola Gruevski, bivši premijer i lider najveće opozicione stranke u Makedoniji, VMRO-DPMNE, izlazi danas na javnu raspravu o slučaju Titanik u Apelacionom sudu.

foto: PlusInfo

Pored Gruevskog na sudu bi trebalo da se pojave bivši ministri transporta i komunikacija Mili Jankieski i unutrašnjih poslova Gordana Jankuloska, kao i bivši šef izbornog štaba Martin Protoger i sekretar u bivšoj vladi Kiril Bozinovski. Protiv njih je početkom godine pokrenuta istraga, a prošle godine oni su posle "afere prisluškivanja", koju je razotkrio tadašnji lider najuticajnije opozicione SDSM, a sada premijer Zoran Zaev, optuženi u Specijalnom tužilaštvu za nameštanje izbora.

Prema Specijalnom tužilaštvu ovaj slučaj je povezan sa kriminalizacijom izbornog procesa. Oni se terete da su planski radili na pridboijanju glasača preko Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i preko drugih osoba za dovođenje ljudi iz inostranstva u opštini Pusteča.

Apelacioni sud odlučuje po žalbama osumnjičenih na odluku Krivičnog veća Osnovnog suda u Skoplju kojom im je određen pritvor i mere predostrožnosti. Apelacioni sud ima rok da presudu donese u roku od 48 sati.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto: PlusInfo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track