ZAEV DOPUTOVAO U BIH: Mektić ga sačekao na aerodromu uz počasni kordon
Foto: Youtube/Printscreen

SLUŽBENA POSETA SARAJEVU

ZAEV DOPUTOVAO U BIH: Mektić ga sačekao na aerodromu uz počasni kordon

Severna Makedonija -

Predsednik Vlade Republike Makedonije Zoran Zaev doputovao je u poslepodnevnim satima u službenu posetu Bosni i Hercegovini.

Makedonskog premijera je na Međunarodnom aerodromu Sarajevo uz počasni kordon dočekao ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

Svečani doček će biti upriličen sutra u devet sati ispred zgrade institucija BiH nakon čega će biti održan i susret delegacija Veća ministara BiH i Vlade Republike Makedonije.

Biće potpisan i Memorandum o razumevanju između Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Makedonije koji potpisuju Mirko Šarović, zamenik predsedavajućeg i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, i Ljupčo Nikolovski, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Makedonije.

Tokom posete biće potpisan i Program kulturne saradnje između Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Ministarstva kulture Republike Makedonije koji će potpisati Adil Osmanović, ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine, i Robert Alagjozovski, ministar kulture Republike Makedonije.

Protokolom posete predviđen je susret sa predsedavajućim Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i susret sa predsedavajućim i članovima Predsedništva BiH.

Predsedavajući Veća ministara BiH Denis Zvizdić i Zoran Zaev posetiće i Rotimlje gde će položiti venac na spomen-obeležje tragično stradalom predsedniku Republike Makedonije Borisu Trajkovskom i članovima njegove pratnje.

Kurir.rs/Anadolija Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track