SVEČANI DOČEK: Zoran Zaev počeo prvu zvaničnu posetu BiH
Foto: Anadolija

POSETA

SVEČANI DOČEK: Zoran Zaev počeo prvu zvaničnu posetu BiH

Severna Makedonija -

SARAJEVO - Susretom sa predsedavajućim Veća ministara Bosne i Hercegovine Denisom Zvizdićem predsednik Vlade Republike Makedonije Zoran Zaev započeo je službenu posetu Bosni i Hercegovini.

Svečani doček upriličen je jutros ispred zgrade institucija BiH, a zatim je počeo susret delegacija Veća ministara BiH i Vlade Republike Makedonije.

foto: Anadolija

Najavljeno je da će biti potpisan i Memorandum o razumevanju između Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Makedonije. Biće potpisan i Program kulturne saradnje između Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Ministarstva kulture Republike Makedonije.

foto: Anadolija

Predviđeno je da se Zaev sastane i s predsedavajućim Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i predsedavajućim i članovima Predsedništva BiH. Zvizdić i Zaev će u toku dana posetiti i Rotimlje, gde će položiti vijenac na spomen-obilježje tragično stradalom predsjedniku Republike Makedonije Borisu Trajkovskom i članovima njegove pratnje.

U večernjim satima predsedavajući Veća ministara BiH i premijer Makedonije će boraviti u Mostaru, gde će prisustvovati manifestaciji "Mostar Peace Connection" i potpisati Mostarsku povelju mira. Premijer Makedonije je u Sarajevo doputovao sinoć.

(Kurir.rs/Anadolija)

Foto: Anadolija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track