ZAEV: Očekujem smenu javnog tužioca Zvrlevskog pre pauze u parlamentu!
Foto: Epa, Printcreen Youtube

jasna procedura

ZAEV: Očekujem smenu javnog tužioca Zvrlevskog pre pauze u parlamentu!

Severna Makedonija -

SKOPLJE - Makedonski premijer Zoran Zaev izrazio je danas očekivanje da će javni tužilac Marko Zvrlevski biti smenjen pre početka pauze u radu parlamenta.

"Procedura je jasna. Verujem u efikasnost parlamenta jer će njegove odluke brzo pokrenuti Makedoniju u njenim težnjama. Deo toga je povratak nezavisnog sudstva, što je jedna od najznačajnijih reformi za zemlju i njene građane", rekao je Zaev novinarima, prenosi MIA.

On je izrazio nadu da će grešaka biti manje, istakavši da je svakoj zemlji potrebno nezavisno sudstvo koje deluje u skladu sa Ustavom, zakonima i mišljenjem sudija.

Makedonska vlada je 17. juna saopštila da je odlučila da podnese zahtev Skupštini za razrešenje javnog tužioca Marka Zvrlevskog zbog nezakonitog, neblagovremenog i neprofesionalnog vršenja dužnosti.

Vlada u Skoplju smatra da Zvrlevski nije u stanju da obavlja svoj posao, da nije podneo zahteve za pokretanje krivičnih prijava u slučajevima propisanim zakonom i da je na taj način podrio svoj ugled, navedeno je tada u saopštenju, prenela je makedonska agencija.

Kurir.rs/Sloboden pečat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track