(VIDEO) MAKEDONSKI TEKSTILCI NA UDARU INSPEKCIJE: Tri fabrike poboljšavaju uslove rada
Goran Trajkov, Foto: Youtube screenshot/Televizija star

efikasno

(VIDEO) MAKEDONSKI TEKSTILCI NA UDARU INSPEKCIJE: Tri fabrike poboljšavaju uslove rada

Severna Makedonija -

Tri fabrike tekstila na istoku Makedonije primorane su da poboljšaju svoje uslove za rad. Nakon nekoliko uzastopnih prijava samih radnika, vlasti su otišli ​​na lice mesta i utvrdile da mora nešto hitno da se promeni. Sve reakcije su bile zbog uslova rada, a dve od tri optužbe odnose se na tekstilne kompanija u Štipu: "Fabrike u Štipu su uglavnom sa stranim kapitalom. Primetili smo da je klima uređaj montiran u samo jednoj prostoriji, i naložoli smo uklanjanje svih higijenskih i tehničke nepravilnosti i poboljšanje uslova rada samih radnika", izjavio je Goran Trajkov, predsednik udruženja "Glasno".

Treća prijava se odnosila na kompaniju u Probištipu koju je takođe posetila inspekcija. "Jedan inspektor je utvrdio da su uslovi u redu, ali istraživači iz drugih službisu otkrili da ne uslovi ne ispunjavaju standarde. Sada se od poslovodstva očekuje da ispravi te nepravilnosti", dodao je Trajkov.

U međuvremenu, udruženje "Glasno" je sprovelo istraživanje u 30 tekstilnih preduzeća na istoku. Isto važi i za zakonske obaveze u pogledu korišćenja godišnjeg odmora i rezultati će uskoro biti predstavljeni javnosti.

Kurir.rs/televizijastar.com

Foto: Youtube screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track