(FOTO) HOROR U BITOLJU: Majka 13 godina držala ćerke zaključane u stanu, policija upala na silu i zatekla ih u užasnom stanju!
Foto: printscreen telma.com.mk

strašno

(FOTO) HOROR U BITOLJU: Majka 13 godina držala ćerke zaključane u stanu, policija upala na silu i zatekla ih u užasnom stanju!

Severna Makedonija -

BITOLJ - Po nalogu osnovnog suda u Bitolju plicija je obila i na silu ušla u stan Mirjane Kolevske (70) u kom je držala 13 godina zaključane svoje dve ćerke Natašu (35) i Elenu (34) u stanu.

Iz stana su godinama odjekivali jezivi jauci i krici devojaka, a komšije su bile nemoćne da im pomognu sve do juče kada su vozilom Hitne pomoći odvezene u bolnicu. Međutim nekoliko sati kasnije one su na svoj zahtev, vraćene kući.

foto: printskreen telma.com.mk

Komšije kažu da se majka suprotstavljala i nije dozvoljavala da devojke budu izvedene iz stana i odvedene u bolnicu. Pregledom lekara konstatovano je da su bolesne i u otocima. Devojke su užasno izgledale, požutelog lica, nisu mogle da hodaju zbog čega su morali da ih stave u kolica i odvedu u bolnicu.

Pre mesec dana, nakon nekoliko pokušaja da uđu u njihov dom, nadležni su odustali jer su sve tri žene odbile bilo kakvu pomoć.

foto: printskreen telma.com.mk

Uz pomoć socijalnih službi, u dva navrata - 2014. i 2016. godine sestre su u teškom zdravstvenom stanju bile odvedene u bolnicu, ali su nakon izlaska nastavile sa istim izolovanim našinom života. Majka ih je ponovo zaključala, ne dozvoljavajući im nikakav kontakt sa spoljnim svetom.

Zbog užasnih krikova i jauka koji neprestano dolaze iz stana broj 24, stanari zgrade broj 59 u ulici Dimče Lahčanski mole nadležne da nađu način kako da se pomogne porodici Kolevski koja živi od skromne penzije, bez vode, struje i grejanja, često gladne i žedne.

foto: printscreen telma.com.mk

Devojke su imale otoke po celom telu, ali nisu znale od čega su nasatli. Potvrdile su da 7 godina žive bez struje i godinu dana bez vode, a rekle su da se ne kupaju zato što se plaše da im ne opadne kosa. Nakon smrti muža, koji je preminuo 2004. godine, Mirjana Kolevska je svojim ćerkama zabranila kontakt sa spoljnim svetom. Od tada ih, već 13 godina, drži zaključane u stanu.

Institucionalne pomoći za njih, izgleda, nema, jer one same to odbijaju. Zato su sinoć, nakon pregleda, odbile da ostanu na daljem lečenju u bolnici, pa su morali da ih vrate nezad, kod njihove majke. U Kliničkoj bolnici u Bitolju su izjavili da je sestre pregledao internist i psihijatar.

foto: printscreen telma.com.mk

" Bile su komunikativne i nenasilne, ali su odbile dalje preglede i da leže u bolnici, ili da budu smeštene na drugo odelenje. Rekle su da su dobrovoljno odlučile tako da žive. Nakon toga morali smo da ih vratimo kući", izjavio je Zoran Lazarov, direktor bitoljske bolnice.

Kurir.rs/telma.com.mk

printscreen telma.com.mk

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Putin i Tramp šalju izaslanike u Beograd na istorijski sastanak!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track