GRUEVSKI NE DAJE OSTAVKU: Imam najveću odgovornost za rezultate, ali izbori nisu završeni
Foto: EPA

ŽALIO SE NA NEREGULARNOSTI TOKOM PRVOG KRUGA

GRUEVSKI NE DAJE OSTAVKU: Imam najveću odgovornost za rezultate, ali izbori nisu završeni

Severna Makedonija -

Lider opozicione VMRO-DPMNE Nikola Gruevski ocenio je sinoć da je tokom lokalnih izbora u Makedoniji, kao i u predizbornoj kampanji, bilo dosta nepravilnosti i kršenja izbornog zakona što je, kaže, doprinelo izbornim rezultatima i pobedi SDSM.

"Kao predsednik stranke imam najveću odgovornost za izborne rezultate", rekao je Gruevski.

On je najavio da će ta stranka podneti žalbu na neregularnosti, a potom da će analizirati šta je doprinelo izbornim rezultatima.

foto: Reuters

"Izbori nisu završeni. VMRO-DPMNE je velika stranka sa velikim brojem simpatizera", rekao je Gruevski.

Na pitanje novinara da li dati ostavku, Gruevski nije dao konkretan odgovor, već je rekao šta je imao i da će da partija nalizirati izborni poraz.

On smatra da je predizborna kampanja održana u nedemokratskoj atmosferi i nefer uslovima, kao i da se stvorila atmosfera straha i zastrašivanja kojom je pokušano da se utiče na ljude.

"Policija je bila glavni zaštitnik ovakvih aktivnosti i u potpunosti stavljena u partijsku funkciju. Sa mnogih strana dobijam informacije o ogromnom broju slučajeva podmićivanja glasača. Tokom kampanje, svaki dan je podnošena neosnovana krivična prijava protiv nekog od naših kandidata za gradonačelnika ili aktuelnih gradonačelnika", rekao je Gruevski.

Kurir.rs/Tanjug/Sloboden pečat Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track