(VIDEO) ZAEV: Makedonija podržava dijalog Prištine i Beograda
Foto: YT Printscreen

Nakon sastanka sa Haradinajem

(VIDEO) ZAEV: Makedonija podržava dijalog Prištine i Beograda

Severna Makedonija -

Makedonija daje veliku podršku dijalogu koji je otvoren između Prištine i Beograda i, u tom pravcu, rešavanju svih otvorenih pitanja, izjavio je danas makedonski premijer Zoran Zaev.

On je to rekao u Prištini na pitanje novinara da li će Makedonija podržati učlanjenje Kosova u Unesko.

"Znate da je to pitaje odloženo. Ne znam tačno kada će se rešavati, ja se nadam da će se paralelno sa tim rešavati i bilateralni odnosi Kosova sa Srbijom", rekao je Zaev.

Kako je istakao Makedonski premijer, Kosovo treba da računa na podršku Makedonije u svim svojim procesima, ali istovremeno da zna da je i Srbija sused Makedonije.

"U delokrugu dobrosusedskih odnosa sa svim zemljama se nadamo se da će i bilateralno rešavati pitanja, a mi ćemo da budemo ovde da pomognemo procese obe zemlje", rekao je Zaev, a prenosi makedonska državna agencija MIA.

Makedonski premijer se danas tokom prve posete Kosovu, u Prištini sastao sa kosovskim premijerom Ramušem Haradinajem, predsednikom Kosova Hašimom Tačijem i predsednikom parlamenta Kadrijem Veseljijem, a imao je i razgovore sa privrednicima.

Zaev je prvi makedonski premijer koji je došao u zvaničnu posetu Prištini od kako je Маkedonija priznala Kosovo u oktobru 2008. godine.

(Kurir.rs/Beta)

(Foto: YT Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: Evo ko je izneo šokantne tvrdnje da je radikal Spaho poslanicima podvodio prostitutke!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track