GRUEVSKI TOLIKO ČESTO IDE U SUD DA SE OSEĆA KAO DA TAMO RADI: Dođe mi da im zatražim kancelariju i platu!
Foto: EPA

BIVŠI PREMIJER

GRUEVSKI TOLIKO ČESTO IDE U SUD DA SE OSEĆA KAO DA TAMO RADI: Dođe mi da im zatražim kancelariju i platu!

Severna Makedonija -

Bivši premijer Makedonije Nikola Gruevski izjavio je danas da toliko često dolazi na suđenja u krivični sud u Skoplju da počinje da se oseća kao da ide na posao.

"Toliko često me pozivaju u sud (na suđenje) da počinjem da se osećam kao da idem na posao i dođe mi da zatražim kancelariju i platu", rekao je Gruevski posle današnjeg ročišta u jednom od slučajeva u kojima je optužen.

Gruevski je optužen u više slučajeva Specijalnog tužilaštva za prisluškivane razgovore za krivična dela koja je počinio za vreme dok je bio premijer, za šta tvrdi da su politički procesi.

foto: EPA

On se prošle nedelje požalio sudiji da nije fer što je, kako je rekao, svaki dan na ročištu.

"Svaki dan sam na suđenju. Ovo nije fer, totalna farsa, maltretiranje. Sledeće sedmice u tri različita predmeta imam svaki dan ročište, od ponedeljka do petka", rekao je Gruevski.

On je rekao da se istovremeno premijeru Zoranu Zaevu, njegovom dugogodišnjem političkom protivniku, na dva meseca zakazuju ročista, u slučaju koji je pokrenut dok je Gruevski bio na vlasti.

"Pritom, ponekad kad ne znaju kako da se odloži ročište sam tužilac traži način da se to uradi, moli da se odloži", rekao je Gruevski.

Kurir.rs/Beta Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track