LIDER VMRO-DPMNE PRECIZAN: Vodiću mudru, trpeljivu i matematički preciznu politiku
Foto: Sloboden pečat

hristijan Mickoski

LIDER VMRO-DPMNE PRECIZAN: Vodiću mudru, trpeljivu i matematički preciznu politiku

Severna Makedonija -

Lider najveće makedonske opozicione partije Hristijan Mickoski kaže da neće reagovati emotivno, već će voditi mudru, trpeljivu i matematički preciznu politiku.

"Cilj nam je da sastavimo vladu, a put do tog cilja ćemo prilagođavati. Pre svega animiraćemo što veći broj ljudi da porazimo politiku koju vodi Zoran Zaev i SDSM. Možda će potrajati, ali će građani vremenom postati nezadovoljni politikom ove vlade", kaže Mickoski.

Postojeća vlada je po njemu najgora od osamostaljenja Makedonije. Građane moli da ne podlegnu manipulacijama 27. aprila, kada je prošle godine, kako kaže Mickoski nelegalno izabran predsednik Sobranja.

On je negirao da se razmišljalo da se u zamenu za povlačenje amandmana ove stranke na zakon o jezicima traženo puštanje na slobodi uhapšenih posle dešavanja 27. aprila 2017. i upada u Sobranje.

Vraćanje VMRO-DPMNE u Sobranje ne zavisi od ovog zakona, i stranka će učestvovati u raspravi o amandmanima.

Za pregovore o imenu zemlje koji se vode sa Grčkom on kaže da su potpunosti zatvoreni i da informacije saznaju iz medija. Mickovski smatra da nijedno od ponuđenih imena koje je predstavio međunarodni posrednik Metju Nimic nije prihvatljivo i da bi se to pitanje trebalo da se rešava na referendumu.

Kurir.rs/Sloboden pečat

Foto: Sloboden pečat

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) ČETVOROGODIŠNJE DETE NOVA ŽRTVA BOGINJA! Brnabićka uputila jasan apel svim roditeljima!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track