AHMETI POZIVA ALBANCE I MAKEDONCE NA UZDRŽANOST: Nećemo biti žrtve zlonamernih poruka sa strane!
Foto: Printscreen Yt

Još ništa od nove vlade

AHMETI POZIVA ALBANCE I MAKEDONCE NA UZDRŽANOST: Nećemo biti žrtve zlonamernih poruka sa strane!

Severna Makedonija -

Predsednik najuticajnije albanske partije Demokratske unije za integracije (DUI), Ali Ahmeti, pozvao je druge političke partije Albanaca i svoje sunarodnike da se uzdrže od bilo kakvih unutar etničkih sukoba, nakon što je predsednik Đorđe Ivanov odbio da preda mandat za sastav nove vlade lideru SDSM Zoranu Zaevu.

Ahmeti je, kako prenosi skopski portal Plus info, takođe pozvao makedonske stranke da se uzdrže u izražavanju nezadovoljstva i etničkih podela zbog, kako je rekao, osetljivosti političkog trenutka u zemlji.

"Ja, dragi građani, apelujem na vas da zadržite hladnokrvan i ne dozvolite da bilo ko od nas postane žrtva zlonamernih poruka koje dolaze sa sumnjivih adresa", naveo je Ahmeti.

Reč o političkom problemu koji treba da reše političke stranke i institucije države kako bi se pronašlo najbolje rešenje za građane.

Ivanov je odbio sinoć da mandat za sastav nove vlade da Zaevu, koji je, prema mišljenju makedonskog predsednika, napravio pakt sa albanskim partijama i prihvatio "Tiransku platformu", koja je na štetu suvereniteta i teritorijalnog integriteta Makedonije.

Ivanov je rekao da očekuje i da međunarodna zajednica osudi "Tiransku platformu", koja je na štetu Makedonije i teži podeli države.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track