FATALNE POSLEDICE NAPADA BATINAŠA GRUEVSKOG U SOBRANJU: Čak 83 čoveka povređena, najviše civila
Foto: Reuters

Kriza u Makedoniji

FATALNE POSLEDICE NAPADA BATINAŠA GRUEVSKOG U SOBRANJU: Čak 83 čoveka povređena, najviše civila

Severna Makedonija -

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Makedonije danas je objavilo da je nakon jučerašnjih nereda u Sobranju 83 ljudi zatražilo medicinsku pomoć u bolnicama u Skoplju, da je policija privela osam osoba, a državno tužilaštvo pokrenulo istragu.

Među povređenima je 54 civila, 25 policajca, tri poslanika i jedan novinar. Većina povređenih puštena je iz bolnice, a desetak je zadržano na lečenju zbog ozbiljnih povreda, prenosi RSE.

Policija je objavila da je u policijsku stanicu u Gazi Babi privedeno osam osoba, sa kojima se još razgovara.

Policijski timovi pregledaju snimke sa video nadzora u parlamentu kako bi identifikovali moguće prekršioce i istražili ko je počinio nasilje.

Operativnim štabom rukovodi ministar unutrašnjih poslova Agim Nuhiu, koji je danas na konferenciji za novinare rekao da deo struktura MUP nije uradio svoj posao, za šta se, kako je rekao, mora snositi odgovornost.

Juče je štabom rukovodio direktor Kancelarije za javnu bezbednost Mitko Čavkov, koji, kako je ustvrdio Nihiu, sinoć za njega nije bio dostupan tokom nereda u parlamentu.

Državno tužilaštvo Makedonije saopštilo je danas da "preduzima sve aktivnosti na rasvetljavaju jučerašnjih događaja ispred i u zgradi parlamenta".

"U skladu sa svojim nadležnostima, državno tužilaštvo će postupati u svim slučajevima kada bude utvrđeno postojanje elemenata počinjenog krivičnog dela i za svaki od događaja, po dokumentovanju, će biti doneta adekvatna odluka državnog tužica", navedeno je u saopštenju.

Ne propustite:

(VIDEO) UŽIVO DAN D ZA MAKEDONIJU: Propao sastanak kod Ivanova! Ministar policije podneo OSTAVKU!

(VIDEO) ZAEV POSLE NAPADA NA SOBRANJE: To je bio pokušaj ubistva, organizovao ga je Gruevski

PROUSTAŠA VOĐA BATINAŠA U FANTOMKAMA: Procurila ŠOK fotografija sa Gruevskim!

KURIR TV OVAKO JE IZGLEDALA KRVAVA NOĆ U SKOPLJU: Najdramatičniji trenuci u makedonskom parlamentu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track