(FOTO) KRV I SUZE: Pogledajte potresne fotografije sukoba migranata i policije u Makedoniji!
Foto: Ap

Haos u Đevđeliji

(FOTO) KRV I SUZE: Pogledajte potresne fotografije sukoba migranata i policije u Makedoniji!

Severna Makedonija -
Policajci na graničnim prelazima Đeđvelija i Idomeni ispalili su suzavac jer je masa imigranta razjareno tražila da sklone bodljikavu žicu i puste ih u zemlju
1 / 15 Foto: Ap

SKOPLJE - Situacija na makedonsko-grčkoj granici sve je gora i makedonska policija je suzavcem počela da rasteruje hiljade migranata koji pokušavaju da uđu na teritoriju Makedonije.

Jedan od migranata je nožem ubo u stomak makedonskog policajca.

Policajcii su ispalili suzavac jer je masa imigranta razjareno tražila da sklone bodljikavu žicu i puste ih u zemlju.

Svedoci kažu da je policajac ranjen kad je tim pripadnika makedonske specijalne policije prišla grupi migranata da bi im proverila lične isprave.

Jedan migrant je naglo potegao nož i ubo policajca u stomak.

Na potresnim fotografijama iz Đevđelije se vidi kako jedan od migranata drži uplakano dete i pokušava da prođe kroz kordon policije koja pokušava da zaustavi migranate koji dolaze iz Grčke u Makedoniju.

Došlo je i do sukoba u kome je policija bacila šok bombe.

Naime, Ministarstvo je upozorilo državljane Srbije, koji nameravaju da putuju u Makedoniju, na mere opreza, posebno da ne primaju autostopere, jer se prema Krivičnom zakoniku Makedonije ovo može podvesti pod izvršenje krivičnog dela "krijumčarenje migranata", za koje je predviđena višegodišnja zatvorska kazna.

Režim saobraćaja na drumskim graničnim prelazima sa Republikom Makedonijom uobičajeno funkcioniše za ovo doba godine, a srpski turisti su se u manjem broju obraćali našim diplomatsko-konzularnim predstavništvima za savete i pomoć.

Za aktuelne informacije i eventualnu pomoć srpski državljani mogu da se obrate ambasadi Srbije u Skoplju i generalnom konzulatu Srbije u Solunu.

Podsećamo, vlada u Skoplju juče je proglasila je vanrednu situaciju na južnom i severnom delu granice zbog priliva migranata što omogućava i angažovanje makedonske vojske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track