(FOTO, VIDEO) ZAEV PORUČUJE U PROGRAMU VLADE: Makedonija mora ići napred!
Foto: Promo

Ciljevi usmereni na građane

(FOTO, VIDEO) ZAEV PORUČUJE U PROGRAMU VLADE: Makedonija mora ići napred!

Severna Makedonija -

Ciljevi nove makednoske vlade biće ostavrenje potreba građana Makedonije, navodi se u programu koji je predstatvio lider SDSM Zoran Zaev.

"Makedonski građani imaju potrebu za većim platama i novim radnim mestima, socijalnoj sigurnosti, nezavisnih institucija koje će osigurati pravdu za sve i efikasnih mera protiv korupcije", piše u programu.

Zaev je poručio i kako niko nema pravo da blokira demokratski proces iza kojeg je stoji većina građana koji su izabrali promene.

"Kao odgovoran političar koji je dobio čast i odgovornost svojih građana za sastav nove vlade, danas sam ovde želim da pokažem da ću biti premijer svih građana Makedonije. To znači da svaki od vas je jednako važan, bez obzira na političku pripadnost, bez obzira na bilo koju drugu pripadnost", rekao je Zaev.

Foto: Promo
Foto: Promo

Program nove Vlade Republike Makedonije sadrži načela SDSM kampanje pod nazivom "Plan za život u Makedoniji".

"Naši strateški ciljevi su: bolji život za sve građane, razvoj ekonomije, vraćanje demokratije, vladavine prava i pravde, efikasne institucije, integracija u EU i NATO i poboljšanje međunarodnog ugleda i položaja Republike Makedonije", piše u programu nove vlade.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SILA 3. epizoda: Tajfun - najveća nukelarna zver ispod mora!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track