GODIŠNJICA NAPADA U KUMANOVU: Vlasti i dalje bez objašnjenja, odata pošta poginulima
Foto: Reuters

Ubijeno 8 policajaca

GODIŠNJICA NAPADA U KUMANOVU: Vlasti i dalje bez objašnjenja, odata pošta poginulima

Severna Makedonija -

Godinu dana od obračuna makedonske policije sa, kako je zvanično saopšteno, albanskim teroristima u Kumanovu, 9. maja 2015, kada je poginulo osam pripadnika policije, a 14 ih je povređeno, nema zvaničnih informacija šta se tada tačno dogodilo.

Bezbednosni ekserti smatraju da nadležni organi što pre treba da izađu sa informacije koje bi razjasnile tadašnju situaciju.

Godinu dana kasnije u kumanovskom naselju Divočlanovi jedinice specijalne policije "Trigrovi" odaju poštu poginulim kolegama. Oni su juče zajedno sa porodicama poginulih vozili bicikle od Kumanova, preko Skoplja do Tetova.

Današnji dan biće obeležen nizom aktivnostima i manifestacijama u čast poginulih, a tome će prisustvovati delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova na čelu sa v.d. ministrom policije Oliverom Spasoskim.

Tog 9. maja u kumanovskom naselju Divo došlo je do oružanog sukoba pripadnika policije sa teroristima, koji je neprekidno trajao 28 sati. Makedonske vlasti su saopštile da je reč o terorizmu, a kosovski mediji su tada tvrdili da je reč o "režiranom sukobu".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track