GRUEVSKI IZGUBIO KOMPAS: Ostaje bez vlasti pa hoće da ZAVADI SRBE I MAKEDONCE
Foto: Reuters

GRUEVSKI IZGUBIO KOMPAS: Ostaje bez vlasti pa hoće da ZAVADI SRBE I MAKEDONCE

Severna Makedonija -

Lider makedonske stranke VMRO-DPMNE i bivši premijer Nikola Gruevski svestan je da će izgubiti sve poluge vlasti zbog čega bi mogao da ima velike probleme jer su njegovu vladavinu pratile brojne afere.

Kako saznaje Kurir, Gruevski je u strahu od dolaska opozicionog lidera Zorana Zaeva (SDSM), koji će po svemu sudeći formirati novu vladu, pa pokušava da podigne tenzije u susednoj državi.

"Zbog toga su proteklih dana u makedonske medije bile plasirane lažne vesti kako bi se izazvali međunacionalni sukobi, dizala panika i tenzije među građanima Makedonije, ali i čitavog regiona", rekao je izvor Kurira.

Naš izvor tvrdi da Gruevski više ne sluša ni svoje saradnike, a jedan u nizu pokušaja zataškavanja korupcionaških afera bilo je i podmetanje lažne vesti da se Zaev navodno dogovorio sa albanskom strankom DUI da Srbi budu osuđeni za genocid nad Albancima u Makedoniji između dva svetska rata.

Proteklih dana medijima su plasirane i lažne vesti o promenama državne zastave i himne, o jezičkim rešenjima suprotnim ustavu i slične izmišljotine o čemu su se oglasili i iz SDSM-a.

"Sve te laži su samo tendenciozan pokušaj podgrevanja nacionalne netrpeljivosti između Makedonaca i Albanaca, Albanaca i Srba, Turaka i Albanaca, Makedonaca i Srba", rekli su u SDSM-u.

Ipak, izvor Kurira uveren je da će svi koji su umešani u ovu zaveru odgovarati pred sudom, naročito ako dođe do sukoba.

"Ako dođe do sukoba, svi koji su učestvovali u ovako monstruoznom planu sigurno će odgovarati pred licem pravde", rekao je naš izvor.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track